< Попередня новина

Виїзна нарада Хмельницького ОУЛМГ
2.09.2021 17:30 - давність новини: 3 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба Хмельницького ОУЛМГ

Сьогодні, 2 вересня  на базі Шепетівського, Ізяславського й Славутського лісгоспів проходить виїзна виробнича нарада Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства. У її роботі беруть участь  заступник голови облдержадміністрації Володимир Білик, директор департаменту природних ресурсів і екології облдержадміністрації Ганна Богданович, голова Шепетівської райдержадміністрації Анатолій Катеренчук, начальник Хмельницького ОУЛМГ Петро Пешко і його заступники, директори лісогосподарських підприємств.
      У Шепетівському лісгоспі відбулося пленарне засідання. Розглянуто підсумки фінансово-господарської діяльності підприємств управління за перше півріччя. Зазначалося, що  відтворено ліси на площі 667,4 гектара – понад 119 відсотків плану року. На площі 1115 гектарів проведено формування молодняків – 140 відсотків до завдання.  Заготовлено  263,4 тисячі кубометрів ліквідної деревини від усіх видів рубок. Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) склав  понад 471,7 мільйона гривень – майже на 130,9 мільйона гривень більше аналогічного періоду минулого року. Випущено продукції переробки на суму 45,4 мільйона гривень. Середньомісячна заробітна плата склала 23 тисячі 259 гривень – на 54 відсотки більше, ніж за перше півріччя попереднього року. До бюджетів усіх рівнів та Єдиного соціального внеску сплачено 196 мільйонів 188 тисяч гривень.
      Під час пленарного засідання детально обговорено хід підготовки до виконання Указу Президента України  від 7 червня 2021 року «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». Зараз підприємства управління  здійснюють такі заходи:
•    визначають площі для лісорозведення на землях, наданих у користування;
•     за підтримки облдержадміністрації ініціювали та проводять спільно з територіальними громадами ідентифікацію земель, непридатних для ведення сільського господарства з метою їх подальшого залісення;
•    ведуть підготовку площ під лісовідновлення та лісорозведення (підготовка грунту, визначення меж у натурі);
•    визначають місця та обсяги збору лісового насіння, щоб заготовити його в більшій кількості;
•    беруть участь у розробці державної програми «Масштабне залісення України»;
•    станом на 1 жовтня буде проведено інвентаризацію посадкового матеріалу  в лісових розсадниках.
     Після пленарної відбулася виїзна частина наради. Її учасники  ознайомлювалися з роботою Шепетівського, Ізяславського й Славутського лісгоспів безпосередньо на виробничих об’єктах та оглядали лісові культури різних років створення.
Так, у Шепетівському лісництві однойменного лісгоспу вони спостерігали, як проводиться освітлення в насадженнях  сучасним подрібнювачем «Канзас» в агрегаті з трактором МТЗ-82, догляд за стовбурами дерев із допомогою висоторіза. Побували на лісокомплексі, де ведеться сортування, переробка низькосортної деревини, взнали, як використовуються відходи переробки деревини.

Поширити новину