< Попередня новина

Ми запускаємо «Зелену країну»!
23.09.2021 15:06 - давність новини: 3 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

Сьогодні ліси вкривають лише 15.9% території України при оптимальному показнику лісистості у 20%.
У рамках програми Президента “Зелена країна” за 3 роки буде висаджено 1 мільярд нових дерев. За 10 років площа лісів збільшиться на 1 мільйон гектарів.
Сьогодні Генеральний директор Директорату з питань економічної політики Офісу Президента України Дмитро Олійник разом із Головою Державного агентства лісових ресурсів України Юрієм Болоховцем дали старт наймасштабнішій висадці дерев у країні.
Держлісагентство, якому належить 73% лісів, стане основним драйвером виконання еко-ініціативи. До кінця 2024 року лісівники висадять більше 166 тисяч гектарів культур.
«Разом із Міністром захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський ми розробили чітку дорожню карту з реалізації програми “Зелена країна”. Ми вже почали збільшувати власні потужності. За ці роки у нас має з’явитися 9 сучасних і технологічних селекційно-насіннєвих центрів. Сьогодні такий центр відкриваємо у Львові, до кінця року відкриємо ще один у Лимані Донецької області. Побудуємо такі технологічні насіннєві центри на Волині, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Київщині, Сумщині, Херсонщині, Кіровоградщині”, – сказав Голова Держлісагентства Юрій Болоховець.
У рамках програми Президента лісівники будуть висаджувати одно- і двохрічні сіянці деревних та чагарникових порід (залежно від місцерозташування). Це будуть типові для України дерева – дуб звичайний, сосна звичайна, сосна кримська, ялина європейська, ялиця біла, бук лісовий, ясен звичайний, липа дрібнолиста, клен гостролистий, клен-явір та інші. При створенні лісових культур враховуватимуть глобальні зміни клімату, щоб виростити біологічностійкі лісові насадження.

Поширити новину