< Попередня новина

Тренінг завершився. Всі учасники одержать відповідні сертифікати
16.07.2021 16:22 - давність новини: 3 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

Уникати виробничих втрат, берегти життя та здоров’я працівників, розуміти суть небезпеки, оцінювати ризики та розробляти заходи для попередження травм, обирати безпечні методи роботи, виявляти головні причини нещасних випадків та надавати домедичну допомогу потерпілим – ці та  багато інших питань, пов’язаних з безпечною роботою в лісі та гігієною праці лісівників, обговорювалися під час дводенного навчального семінар-тренінгу «Основи та практика керування ризиками небезпек, формування ризикоорієнтованого мислення працівників підприємств-підрядників в лісовій галузі» Він проводився 14-15 липня на базі Шепетівського лісгоспу для спеціалістів з охорони праці підприємств Хмельницького і Вінницького обласних управлінь лісового та мисливського господарства, керівників суб’єктів господарювання, які надають послуги з питань лісівництва на умовах договору-підряду.
Метою тренінгу було – дати практичні знання і розуміння основних підходів в розробці і впровадженні систем управління гігієни і безпеки праці  на основі керування ризиками приватними суб’єктами господарювання, що надають послуги по лісівництву згідно з Концепцією реформування системи управління охороною праці в Україні на основі вимог Рамкової Директиви 89/391/ЄЕС “Про впровадження заходів для поліпшення безпеки та охорони здоров’я працівників під час роботи” та вимог нового стандарту ISO 45001:2018, як інструменту реалізації державної  концепції на українських підприємствах з 2021 року. Це дозволить суттєво знизити втрати на виробництві, а головне – зберегти здоров’я і життя працівників, поліпшити умови праці тощо.
Спікери заходу надали необхідні консультації щодо особливостей та вимог, окреслених у новій редакції Закону про охорону праці, та інших законів, які інплементують у вітчизняне законодавство Директиви ЄС та Конвенції МОП з питань безпеки та гігієни праці. Обговорено державну політику у сфері охорони праці в Україні, впровадження системи управління охороною праці на основі управління ризиками в лісовому господарстві та її значення для підприємств-підрядників, технології безпечного ведення робіт, добровільне страхування та медичний захист, розслідування нещасних випадків на виробництві відповідно до нових вимог, надання домедичної допомоги потерпілим під час виконання лісосічних  робіт.
Була змодельована ситуація з надання домедичної допомоги потерпілим під час виконання робіт у лісовій галузі.  Під час тренінгу кожен його учасник зміг відчути себе справжнім рятівником, потренуватися на манекену виконати штучне дихання та закритий масаж серця
Для всіх бажаючих було проведено діагностику бореліозу, який у більшості країн світу вважається професійним захворюванням лісівників. Вони чи не найбільше потерпають від інфекції, що переноситься кліщами. За відсутності своєчасного лікування це може спричинити інвалідність (втрату зору, параліч, захворювання серця та суглобів). На тренінгу працювали медики Тернопільщини – фахівці ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського МОЗ України», які вивчають ситуацію щодо лайм-бореліозу в Україні.
Після проходження тренінгу кожен учасник отримає сертифікат про успішне його завершення, а також коментарі до вимог стандартів ISO 45001:2018, ISO 31000:2018 та інші корисні навчальні матеріали.

Поширити новину