< Попередня новина

21 березня, відбулася четверта щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція «Відтворимо ліси разом».
18.03.2019 16:10 - давність новини: 5 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

На передодні Міжнародного дня лісу, який відзначають 21 березня, відбулася четверта щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція «Відтворимо ліси разом».
Конференція проходила 14-15 березня в м. Київ. Участь у конференції взяли: Вербицький В.В. – директор НЕНЦ України, доктор педагогічних наук, професор, Дубровець Б.В. – представник сектору міжнародних наук та зв’язків з громадськістю ДАЛРУ, Осадчук Л.С. – доктор сільськогосподарських наук, професор завідувач кафедри ботаніки деревинознавства та не деревних ресурсів лісу НЛТУУ, науковці та викладачі НУБіП, керівники учнівських лісництв.
Право презентувати Хмельниччину на конференції було надане для зразкового учнівського лісництва «Пліщинське» керівник Зведенюк М.А.,  до делегації від області також увійшли інженер лісових культур ДП «Шепетівський лісгосп» Кирильчук А.О. та фахівець з екологічної освіти НПП «Мале полісся» Лукащук Ю.О..
Щороку в Україні збільшується кількість учнівських лісництв цього року їх 560 де займається понад 18 тис юних лісівників. Саме для підвищення ефективності роботи, формування свідомого ставлення до охорони природи рідного краю, покращення роботи шкільних лісництв підчас конференції розглядався ряд питань пов’язаних з організацією діяльності учнівських лісництв.
В роботі дискусійного майданчика прийняла роботу Кирильчук А.О., яка під час доповіді ознайомила присутніх з співпрацею ДП «Шепетівський лісгосп» з учнівськими лісництвами та їх здобутками. Також керівники учнівських лісництв мали змогу поділитися досвідом в організації роботи, обговорити проблеми які виникають перед діяльності лісництв.
Всі учасники конференції мали змогу відвідати майстер-класи і практикуми з насінництва, дендрології, таксації та пірології від викладачів НУБіП.
По завершенню конференції всі учасники отримали сертифікати.

Поширити новину