< Попередня новина

Ми продовжуємо активно реформувати та діджиталізувати галузь
28.04.2020 15:55 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба Держлісагенства

Державне агентство лісових ресурсів України запускає черговий пілотний проект: інтерактивна карта розміщення об'єктів переробки деревини map.ukrforest.com. Про це повідомив Голова Держлісагентства Андрій Заблоцький.
«Ми хочемо максимально інформувати наших громадян про наявні законні та легальні місця переробки деревини, а також виявляти лісопилки, які працюють незаконно або використовують незаконно добуту деревину», - написав він.
Андрій Заблоцький розповів, що об’єкти нанесені на публічну карту згідно з їхньою географічною системою координат, інформацією системи електронного обліку деревини та наданих даних від Закарпатської, Сумської, Полтавської, Харківської, Кіровоградської, Донецької та Житомирської ОДА.
«Проект являється пілотним, ведеться робота по наповненню геопорталу інформацією. Незабаром буде створена форма зворотного зв'язку, через який користувач зможе надавати уточнення, інформацію про не нанесені об'єкти чи інші інформативні матеріали, що стосуються переробки деревини», - повідомив Голова Держлісагентства.
Він також нагадав, що це не перший цифровий проект, який Держлісагентство активно реалізує останніми місяцями.
«Ми активно реалізуємо проект під вже загальноприйнятою у суспільстві назвою «Ліс у смартфоні». Будь-хто може зайти з комп’ютера чи смартфона на сайт lk.ukrforest.com та ознайомитися із загальним переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на онлайн-карті законність здійснення рубок. Таким чином, громадяни України можуть перевіряти законність рубок», - наголосив Андрій Заблоцький.
Також він розповів і про інші онлайн сервіси.
www.ukrforest.com – перевірка легальності та походження деревини, портали аукціонних і тендерних торгів, реалізаційні ціни на деревину, електронний перелік сертифікатів про походження лісо- та пиломатеріалів.
На сайті Держлісагентства bit.ly/3cFp88V можна слідкувати за моніторингом внутрішнього споживання деревини.
Окрім того, з 1 лютого в Україні необроблена деревина реалізується через електронні аукціони bit.ly/38oLnhM.
«У нас досить амбітні плани – перенести більшість реєстрів та послуг, які надає Агентство у смартфон, тобто зробити їх прозорими, швидкими, простими та зручними для користування наших громадян», - наголосив Голова Держлісагентства.

Поширити новину