< Попередня новина

НА ВАРТІ ЛІСІВ
16.05.2022 15:09 - давність новини: 2 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прессслужба підприємства

Для забезпечення, належної охорони лісових насаджень від загорянь, на території ДП «Шепетівський лісгосп» функціонує система відеоспостереження за лісовими масивами. Впровадження даної системи, розпочалося в далекому 2011 році в Мальованському лісництві, а вже сьогодні у лісівників встановлено три таких відеокамери та завершується монтаж четвертої.
Дана система, дозволяє вчасно виявляти осередки загорянь, та встановлювати їхнє місце знаходження, що в рази пришвидшує виявлення пожежі в натурі.
Центр управління системи знаходиться на території автопарку підприємства, де виведено зображення з встановлених відеокамер розташованих на території лісгоспу.
Наразі у лісівників завершується монтаж додаткової відеокамери розташованої на території Романівського лісництва, що дасть змогу покращити точність виявлення місця загоряння.
Крім цього, лісівники постійно проводять профілактичні та попереджувальні заходи. З початку року лісівники влаштували 67 км мінералізованих смуг та доглянули 193 км вже існуючих, перекрили 62 позапланові дороги.
Лісовою охороною постійно проводяться рейди із залученням працівників ДСНС  по виявленню порушників правил пожежної безпеки у лісах.

Поширити новину