< Попередня новина

Сьогодні, в Міжнародний день лісу, cтартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу в твоїх руках».
22.03.2018 09:30 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

Ліс – наш національний скарб. Сьогодні кожна держава закликає громадян берегти і примножувати цей скарб. В цей день в кожній країні проводяться лекції, семінари, виставки, інформаційно-пізнавальні заходи, конкурси спрямовані на захист лісів та зелених насаджень.
Вже стало традицією в день весняного рівнодення висаджувати перші дерева з учнями, але цього року лісівники ДП «Шепетівський лісгосп» розпочали акцію «Майбутнє лісу в твоїх руках» відвідуючи навчальні заклади міста та району де провили пізнавальні заходи для школярів.
Так, лісничий Плесенського лісництва Полюшкевич В.М. завітав до учнівського лісництва «Юні лісівники» (школа № 6) де провів цікаву бесіду на тему «Ліс – зелений скарб нації».
З учнями 5 класу Городищенської ЗОШ зустрівся лісничий Климентовицького лісництва Басовський Д.Л.. Під час уроку лісничий ознайомив малечу з первоцвітами рідного краю, їхньою цінністю та значенням.
Шепетівське учнівське лісництво має багато випускників, які обрали лісівничі професії, тому не дивно що на зустріч з ними завітав їхній випускник, а тепер лісничий Шепетівського лісництва Ситарук С.І., разом з учнями вони розпочали акцію «Первоцвіт», розробили агіт-листівки, які юні лісівники розповсюдять в своєму мікрорайоні.
З учасниками шкільного лісництва «Юнацька варта» про проблеми збереження лісових насаджень та шляхи підвищення екологічної свідомості місцевого населення спілкувався лісничий Климентовицького лісництва Басовський Д.Л.
До учнів Полянської школи завітав лісничий Мальованського лісництва Туракевич С.М., який учням 7 класу розповів про тваринний і рослинний світ РЛП «Мальованка».
«Флора і фауна рідного краю» саме під таким девізом пройшов урок в Михайлюцькій школі де з учнями  5 класу спілкувався лісничий Хмелівського лісництва Бартков В.В..
Лісничий Пліщинського лісництва Савчук М.В. завітав до стін рідної школи де зустрівся з учнями шкільного лісництва. Спільно вони розглянули дендрологічні характеристики основних лісоутворюючих порід в Україні.
Загалом акція розпочалася вдало. Діти, які цього дня були присутні на зустрічах, бесідах, уроках з лісівниками Шепетівщини отримали нові знання.

Поширити новину