< Попередня новина

25-26 жовтня 2017 року. Київ.
31.10.2017 12:02 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба ДП "Шепетівський лісгосп"

25-26 жовтня у м. Києві в Інституті ветеринарної медицини НААН України проходив семінар на тему «Зміцнення українського потенціалу в галузі безпеки та налаштування безпечної роботи з поширення критичних збудників інфекційних хвороб в Україні (зокрема африканської чуми диких кабанів)».
Доповідачем виступив директор Інституту ветеринарної медицини НААН України професор С.А. Ничик, доктор ветеринарних наук С.Блом з Інституту Фрідріха Леффлера (Німеччина),  доктор ветеринарних наук К. Шлоттау з Інституту вірусологічної діагностики (Німеччина).
Участь в семінарі в’язали голови обласних УТМР, області та районні  мисливствознавці. Від Хмельницької області були делеговані мисливствознавці ДП «Шепетівський лісгосп» Танчук Р.А., Королюк І.М., старший єгер Сікорський О.І.. 
Доповідачі повідомили присутнім, що ситуація з АЧС в Україні є складною, вакцини проти цієї хвороби не існує, наразі проводяться її дослідження. Ознаками зараження диких чи свійських кабанів є пригнічений стан тварин, висока температура, кровотеча з носа, кровотеча на нирках. Вірус вражає нервову систему, хвора тварина на АЧС гине протягом 9 днів.
Одними з методами боротьби з АЧС в країнах ЄС є спалювання туш мертвих кабанів та дезінфекція місць загибелі.
При виявлені хворих чи мертвих кабанів необхідно повідомити Держпродспоживслужбу в Хмельницькій області.

Поширити новину