< Попередня новина

Аби в ліс не прийшла біда
14.04.2020 15:55 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

Цьогорічна безсніжна зима та суха весна, сприяли ранньому початку пожежонебезпечного періоду.
Але не лише природні чинники впливають на загорання в природних екосистемах, в більшості бездумне ставлення відпочиваючих до пожежної безпеки призводить до жахливих наслідків, в яких гинуть не лише дерева та рослини, але не рідко тварини, птахи подекуди вогонь може знищити майно громадян наблизившись до осель.
Багато клопотів, цього року, для лісівників завдали неконтрольовані підпали сухої трави, від яких потрібно вберегти узлісся лісових насаджень. Неодноразово добровільна пожежна дружина підприємства виїжджала на тушіння пожеж, які стрімко наближалися до лісу з полів.
Нажаль, не всі громадяни вважають за необхідне дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки у лісових масивах, розведення вогнищ у невстановлених місцях, необережно викинутий сірник або недопалок можуть стати причиною великої пожежі. Так з початку цього року у лісових масивах ДП «Шепетівський лісгосп» виявлено та ліквідовано 7 загорянь, причино яких стало необережне поводження відпочиваючих з вогнем.
Лісова охорона ДП «Шепетівський лісгосп» нагадує, що порушення правил пожежної безпеки несе за собою адміністративну відповідальність. Так, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено накладання штрафу на громадян від 85 грн до 255 грн і на посадових осіб – від 255 грн до 850 грн. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, карається накладенням штрафу на громадян у розмірі від 255 грн до 850 грн і на посадових осіб – від 595 грн до 1 020 грн.
Якщо ви стали свідком лісової пожежі негайно повідомте державну лісову охорону – цілодобова гаряча лінія (097)7260477 Або зателефонуйте в сільську раду, відділення поліції чи пожежну службу.

Поширити новину