< Попередня новина

АЛЕЇ ПАМ’ЯТІ Й КРАСИ
7.05.2015 05:56 - давність новини: 9 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  М. Зведенюк

Кожне посаджене людиною дерево є благим вчинком. Проте, коли закладають алею, озеленюють довкілля, наводять благоустрій на пам’ятних місцях,  додаючи до них зеленої краси, — то уже добрі справи, розраховані на благо наступних поколінь.

Саме такими намірами і керувались у колективі ДП "Шепетівський лісгосп" та військовій частині А-3730. Лісівники на чолі з директором Володимиром Михайловичом Сасюком, і особовий склад 12-го містечка під командуванням полковника Юрія Андрійчука об’єднали зусилля, аби озеленити й облаштувати територію, яка на час ратної служби служить за домівку багатьом захисникам мирного неба Батьківщини.

"Дана спільна акція має за мету не лише належним чином відзначати Всеукраїнський день довкілля, долучитись до озеленення території, де несуть нелегку ратну вахту наші військові, а й упорядкувати до 70-ї річниці Великої Перемоги нашого народу над німецько-фашистськими загарбниками монумент загиблим воїнам-визволителям, що розташований на території військової частини", — розповідає директор ДП "Шепетівське лісове господарство" Володимир Михайлович Сасюк.

Незважаючи на досить несприятливі погодні умови того дня, всі учасники акції взялись за справу з ентузіазмом. Бійці строкової служби й офіцери 12-го містечка дбайливо розпланували місця озеленення. Саме садіння саджанців паркових порід дерев проходило під керівництвом директора лісгоспу Володимира Михайловича Сасюка. Цінні рекомендації з їхнього догляду надавав лісничий Кам’янківського лісництва Юрій Володимирович Мартинюк.До речі, садівний матеріал для акції виростили й доставили з розсадників лісівники саме цього лісництва. Не одне деревце того дня було посаджене й під добру пораду ветерана лісового господарства, голови профкому наших лісівників Петра Кононовича Миронюка. Отак, єднаючи досвід, мудре слово й завзяття молодих вершилась справа з творення краси довкілля.

"Такі заходи важливі для нас, бо вони,мовби поєднують пам’ять різних поколінь. Доглядаючи визначні, пов’язані з нашим славним героїчним минулим, переосмислюєш його крізь призму сьогодення. Адже нині наші військові виконують жертовну місію захисту незалежності української держави", — говорить заступник командира в/ч А 3730 з тилу – начальник тилу, підполковник Віталій Браславський. — До того ж, участь у такій акції дала можливість залишити по собі добру згадку й стала, так би мовити, завершальним акордом у ратних буднях для військовослужбовців строкової служби, які незабаром звільняться у запас.

Як мовиться, робота кишіла і невдовзі вабила зір. Рівні рядочки туєвих та самшитових алей з легкої руки лісівників та військовослужбовців виростали біля казарм, навколо плацу, біля приміщення штабу частини. А от до меморіалу пам’яті визволителів тепер веде алея з кулеподібних туй.


Поширити новину