< Попередня новина

Бережіть ліс від пожежі!
2.08.2016 11:16 - давність новини: 8 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  О.ЗАБЛОЦЬКИЙ, головний лісничий «Шепетівський лісгосп»

У зв'язку з довготривалою сухою погодою у лісах Державне підприємство «Шепетівське лісове господарство» встановило найвищий (п'ятий) клас пожежної небезпеки.
Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації № 419/2010-р від 12.08. 2010 року, на підставі п. 8 ст. 31 та ст. 88 Лісового кодексу України, Правил пожежної безпеки в лісах України, затверджених наказом Державного комітету лісового господарства України від 27.12.2004 року № 278, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 24.03.2005 року за № 328/10608, з метою мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій та запобігання виникненню лісових пожеж на території області на період високої пожежної небезпеки забороняється в'їзд на територію державного лісового фонду транспортних засобів (за винятком тих, що ви­користовуються для лісогосподарських робіт та спецавтомобілів). А також обмежується відвідування лісів населенням у пожежонебезпечний період.
Майже всі пожежі у лісових масивах трапляються через людську недбалість під час відпочинку, збору ягід. Тому лісівники Шепетівщини звертають увагу громадян на дотримання правил поведінки у лісі. Нехтування Правилами пожежної безпеки призвело до 15 випадків лісових пожеж на площі 9,58 га.
Аби запобігти лихові, цього року було створено 118 км мінералізованих смуг та проведено догляд за вже існуючими уздовж 186 км, перекрито 53 лісових доріг і виставлено наочну агітацію на протипожежну тематику.
Лісівники краю працюють у посиленому режимі, цілодобово чергує рейдова бригада підприємства, до складу якої, крім працівників державної лісової охорони, входять співробітники пожежно-рятувальної служби та право­охоронних органів. Крім цього функціонує і обласна рейдова бригада.
Державне підприємство «Шепетівське лісове господарство» звертається до усіх громадян з проханням: перебуваючи на відпочинку в лісі, будьте пильними і дотримуйтеся Правил пожежної безпеки. А також нагадує, що згідно зі ст. 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачається штраф за порушення вимог пожежної безпеки у лісах.
Також про виявлення лісової пожежі просимо повідомляти за телефонами: 101, 4-17-51 або 067-987-85-40.
 

Поширити новину