< Попередня новина

Хмельниччина, Шепетівський район: виявлено крадіжку дуба.
3.04.2018 09:30 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба підприємства

Рейдовими бригадами ДП «Шепетівський лісгосп» та ДП «Славутськй лісгосп» під час патрулювання лісових масивів поблизу міста Шепетівка, що на Хмельниччині, 3 квітня біля 4 години ранку, біля зони відпочинку «Лісовий кордон»  було виявлено два підозрілих автомобілі маркою FIAT Ducato та DAF. 
Коли працівники лісової охорони наблизилися до автомобілів, то невстановлені особи покинули автомобіль FIAT Ducato та зникли на автомобілі маркою DAF. При огляді залишеного автомобіля FIAT Ducato було виявлено завантажені дубові колоди в кількості 8 шт. Працівники лісової охорони викликали на допомогу поліцію.
Пізніше працівниками поліції було зупинено автомобіль DAF з раніше зафіксованими номерами. При огляді авто в кузові ніякої продукції не було  виявлено, але знаходилися фрагменти дубової кори, згодом дубові колоди були помічені на узбіччі поблизу с. Городнявка, Шепетівського району, Хмельницької області  в кількості 7 штук.
В ході огляду місця події з'ясувалося, що зловмисники зрізали 2 дерева породи дуб звичайний, діаметрами 70 см та 86 см, квартал 18 Шепетівського лісництва.
Загальна маса зрізаної деревини становить 16 м3, збитки заподіяні державі складають 49267,88 грн.
Автомобіль з деревиною вилучили та помістили на територію Шепетівського відділу поліції. Матеріали справи передано до правоохоронних органів. За фактом незаконної порубки лісу у поліції відкрите кримінальне провадження № 12018240270000369 за статтею 246 ч.1  Кримінального кодексу України. 

Поширити новину