< Попередня новина

Комплексне об’єктове навчання з цивільного захисту.
27.05.2017 14:03 - давність новини: 7 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Завідувач НКП м. Шепетівка Ю.Б. Попович

В Україні щорічно виникає понад одну тисячу надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, в наслідок яких гине значна кількість людей, а матеріальні збитки сягають кількох мільярдів гривень. 
Небезпека від штучно створеної людиною техносфери, виробничої інфраструктури за масштабами збитків прирівнюється до стихійних лих. Зростання масштабів і концентрації виробництва веде до нагромадження джерел потенційної небезпеки.    
Внутрішня природа функціонування складних систем, що підпорядковується законам імовірності, не виключає виникнення природних катастроф, оскільки абсолютної безпеки бути не може.
З метою вдосконалення своїх навиків пов’язаних з ліквідацією надзвичайної ситуації на підприємстві 26 травня 2017 року в м. Шепетівка  відповідно до план-графіку проведення практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів на підприємствах, установах, організаціях міста Шепетівка на базі ДП "Шепетівський лісгосп"  було проведено  комплексне  об’єктове навчання з цивільного захисту.
Тема навчання: «Організація та проведення заходів захисту персоналу об’єкту під час виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та ліквідації їх наслідків».
Мета яка ставилась під час проведення даного заходу – це відпрацювання практичних заходів по вмінню реагувати на виникнення НС на підприємстві. 
Під час навчання відпрацьовувались заходи пов’язані з удосконалення навичок керівного та командно - начальницького складу невоєнізованих формувань  ЦЗ ,   організація та проведення заходів захисту персоналу у надзвичайних ситуаціях, проведення евакуаційних заходів при виникненні НС, гасіння умовної пожежі силами формувань. 
Методичний супровід даного заходу було здійснено завідувачем навчально-консультаційного пункту Поповичом Ю.Б. 
У  проведенні навчань  приймали участь керівництво підприємства, формування цивільного захисту, представники  Шепетівського РС ГУ ДСНС у Хмельницькій області, завідувач сектору з питань НС та ЦЗ населення виконавчого комітету Шепетівської міської ради, представники навчально консультаційного пункту цивільного захисту м. Шепетівка. 
Підводячи підсумки навчань  керівник підприємства наголосив : «Щоб уникнути важких наслідків небезпеки, потрібно вміти діяти при її виникненні. Перш за все людина має проаналізувати ситуацію, відтак скласти план, як уникнути важких наслідків.  Отже, потрібно оцінити рівень небезпеки. Це можливо лише тоді, коли працівники  володіють певним рівнем знань».

Поширити новину