< Попередня новина

Ліс дарує дітям тепло.
7.12.2018 15:32 - давність новини: 5 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

Світоглядом юних твориться майбутнє нашої країни. Саме таку можна дати характеристику проекту енергозбереження, який реалізується в Городнявській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Його  ініціював свого часу народний депутат України Роман  Мацола. Й відрадно, що до нього долучилися державні організації, благодійники.
У стінах освітнього закладу 29 листопада відбулась презентація учнівського проекту енергозбереження «Моя енергоефективна школа».
У заході взяли участь  помічник народного депутат Ірина Топчій та Віталій Янушевський, директор ДП «Шепетівський лісгосп» Володимир Сасюк, інженер лісових культур лісгоспу Анна Кирильчук, лісничий Романівського лісництва  Ілля Цибанюк,  депутат районної ради, директор районного спеціалізованого лісокомунального підприємства Петро Трофімчук, сільський голова  Микола Ткачук та інші.
Учні, які  працювали над темою енергоефективності, презентували ряд мініпроектів, які вони розробили під керівництвом вчителів І.В.Василенко, С.М.Мартинюк та О.І.Роговської.
Відтак їх ініціативні групи зацікавили присутніх розповідями про власні розробки в оригінальних міні-проектах: «Ротердам мінус»,  «Енергозбереження – крок до майбутнього»,  «У шкільне віконце заглянуло сонце».
Також у рамках заходу відбувся конкурс малюнку та поетичної творчості на відповідну тематику.
Гості заходу Володимир Сасюк, Ірина Топчій та Петро Трофімчук нагородили учнів грамотами та подарунками.
- Важливо, що розроблені учнями проекти з енергоефективності ведуть до підвищення обізнаності, свідомості населення, сприяння участі громадськості у сфері ефективного й ощадливого використання енергетичних ресурсів, поліпшення культури споживання енергії серед молодого покоління. Вони говорять про обдарованість нашої молоді, яку  слід всіляко підтримувати і створювати їй умови  для творчого  наукового пошуку, — говорить директор  ДП «Шепетівський лісгосп» Володимир Сасюк.
На його думку, це особливо важливо тепер, коли відбувається  активний перехід закладів соціальної сфери з газу на альтернативні види палива. Прикладом цього є Городнявська ЗОШ І-ІІІ ступенів, де торік було встановлено твердопаливний котел, як оптимальний варіант вирішення «енергетичної» проблеми.
Й нині важливим підспірям закладу у цьому є допомога паливом лісівників.
- Сьогодні потреба в деревах з кожним роком набуває все більшої актуальності. Тому лісівники надають дрова школам, іншим закладам галузі освіти, аби  школярі мали змогу здобувати знання в теплі та комфорті, - каже Володимир Михайлович. – На даний час наше підприємство взяло, так би мовити, «енергетичне»  шефство над рядом шкіл району,  забезпечуючи необхідним матеріалом для палива. Тож досить символічним є те, що нині ліс несе тепло дітям, у яких ми бачимо майбутнє своєї країни.
Україна – енергетично залежна держава. Тому перехід до твердого палива є значним кроком  уперед до «теплої» незалежності.
А в нашому краї дрова – традиційне, перевірене століттями джерело тепла та різновид відновлювальної енергії. Наші люди були мудрі, і мовби  передали нам естафету розуміння того, що майбутнє саме за використанням ресурсів свого краю.

Поширити новину