< Попередня новина

ЛІСІВНИКИ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ ФОРТИФІКУЮТЬ УКРАЇНУ
3.06.2015 09:11 - давність новини: 9 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба Шепетівського лісгоспу.

Підприємства Хмельницького ОУЛМГ відправили в зону АТО фахівців
для будівництва інженерних споруд і необхідні будматеріали.
 
У важкий для України час лісівники роблять усе від них залежне, аби зміцнити обороноздатність країни. Вони продовжують надавати допомогу для воїнів АТО. Зокрема, недавно для будівництва інженерних фортифікаційних споруд у Донецьку область вирушила група з дванадцяти працівників державних лісогосподарських підприємств Хмельниччини. І серед них — лісоруби ДП «Шепетівське лісове господарство» Василь Пилюта та Олександр Чайка.
За словами директора підприємства Володимира Сасюка, працівників забезпечили необхідним інвентарем, зокрема, бензопилами та комплектуючими матеріалами до них, спецодягом, продуктами харчування, речами першої необхідності.
— Бережіть себе і своїх товаришів. Усе, що потрібно, вам надано. Відповідально ставтесь до будівництва укріплювальних споруд, адже вони, насамперед, слугують для оборони військових підрозділів, а ще й можуть врятувати життя бійцям, — висловив напутні побажання директор колективу шепетівських лісівників Володимир Михайлович Сасюк.
А обсяг робіт чималий. Адже працівникам лісу поставили завдання спорудити загалом 1,6 кілометра фортифікаційних споруд, так званих взводних опорних пунктів. Звісно, робота непроста, незвична для лісівників нашого краю. Однак доволі напружена, вимагає мобілізації зусиль фактично усього колективу. Адже задля виконання поставленого РНБО України завдання і, відповідно до замовлення облдержадміністрації Хмельниччини для будівництва фортифікаційних споруд ДП «Шепетівське лісове господарство» уже поставило 710 кубічних метрів ділової деревини, переважно ялини та сосни. Загалом витрати на це сягнули 388194,59 гривні.
— На заготівлі та сортуванні будматеріалу для укріпрайону в зоні АТО працював весь колектив протягом квітня і травня. Наразі ця напружена робота завершується, — говорить Володимир Сасюк.- Щодо постачання сировини, то тут ми тісно співпрацюємо з фірмою-підрядником — будівельною компанією ТОВ «Білдермакс», яку очолює Віктор Анатолійович Бурч. Це один з трьох підрядників, які задіяні на Хмельниччині задля співпраці з лісогосподарськими підприємствами, які поставляють будматеріали для зони АТО.
Варто зазначити, що над цією загальнодержавною справою наш лісгосп на договірних засадах співпрацює і з приватними підприємцями, які займаються заготівлею деревини, — В.І.Дигодюком, І.І.Тимощуком, А.М.Бузелем, Ю.А.Литвинюком, ПП «Профіус», котре очолює В.М.Бершеда. Велику допомогу в організації перевезень лісової продукції на лісосклад, а також безпосередньо в зону будівництва на сході України надав і підприємець Павло Романець.
Я вдячний усім, хто долучився до такої потрібної справи. Адже це безпека наших бійців. Багато зроблено і такого, що не було передбачено проектною документацією. Це на прохання самих військових. Сподіваюся, що закінчимо свою частину роботи у найкоротші терміни і за усіма вимогами фортифікації, — додає Володимир Михайлович Сасюк.
Маючи за основне завдання садити і берегти ліс, «зелена армія» Шепетівщини вже не раз приходила на допомогу Збройним Силам України – коштами, лісоматеріалами, людськими ресурсами. За це, до речі, колектив шепетівських лісівників в особі його директора отримав подяку від очільника ГО «Хмельниччина. Самооборона і контроль» Євгена Ступака. Як зазначено у ній: «За виявлену доброчинність та підтримку воїнів-земляків, що захищають нашу державу від російсько-терористичних окупантів на Сході України. За вагомий внесок в обороноздатність нашої держави».
А цього разу лісівники Шепетівщини спробували себе ще й у ролі інженерних військ, демонструючи приклад будівельного мистецтва. І їхня підтримка української армії обов’язково триватиме. Адже саме від патріотичного настрою небайдужих українців великою мірою залежить обороноздатність України, наша перемога.

Поширити новину