< Попередня новина

Лісівники проти монополії: представники районних лісгоспів вийшли на мітинг у Хмельницькому.
28.11.2017 13:22 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Хмельницькі новини 33 канал.

Вони не вигукують гасел, не палять шини – лише попереджають. Лісівники з усієї області приїхали в самісінький її центр, щоб довести можновладцям: за свої зелені території мають відповідати самостійно. Адже нещодавно Уряд затвердив попередню редакцію Стратегії реформування лісового господарства. Якщо пояснити коротко, планують створити єдине державне господарство, яке й розпоряджатиметься зеленим масивом України.
Нині лісгоспи фактично не фінансуються, вони тримаються на плаву самостійно, а прибутки перераховуються до місцевих бюджетів. Якщо ж лісовим фондом керуватимуть централізовано – усі гроші “потечуть” у столицю. А райони залишаться з голими кишенями. Тож наступна вимога, з якою приїхали лісівники – повернення фінансування.
Мітингувальники певні: створення єдиного лісового господарства призведе не лише до повної монополії держави, а й до втрати робочих місць, а найгірше – може запуститись процес приХватизації лісів.
Більшість з цих людей віддали роботі у лісгоспах половину свого життя. Вони бачили, як ростуть дерева, висаджені їхніми руками. Тепер в один голос твердять: якщо ліси заберуть – полетять щепки.
Люди кажуть, їх ніхто не кликав – приїхали добровільно. Такі ж акції протесту проходять в багатьох областях України. Тож сподіваються на силу єдності та на те, що в Києві їх таки почують. Хоча насправді важко повірити в те, що влада відмовиться від такої привабливої можливості стати єдиним розпорядником зеленого багатства усієї держави.

Поширити новину