< Попередня новина

Мисливський сезон завершився
6.02.2018 10:36 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Мисливствознавець М. І. Караван

   Ось і завершився сезон полювання, настав час підвести підсумки та розпочати підготовку до мисливського сезону 2018/2019 років.
    Сезон, що минув мав багато несподіванок, таких як часткова відсутність сніго-вого покриву, що утруднювало процес полювання. Листопад взагалі був дощовий, але попри всі вибрики природи сезон був цікавий, наявність дичини в мисливських угіддях ДП «Славутське лісове господарство» не тільки з нашого міста та району, які з задоволенням полювали в наших угіддях. 
     Найпривабливішим було полювання на козулю тому і ліміт добування було виконано на 100%, до речі вперше, мисливцями було впольовано 25 козуль.
     Однією з несподіванок мисливського сезону було продовження полювання на самця дикого кабана в січні 2018 року, що дало змогу максимально наблизити виконання ліміту добування дикого кабана а саме при ліміті добування 15 голів було впольовано 12 диких кабанів, з яких 5 голів саме у січні 2018 року.
     Контролювання регулювання чисельності дикого кабана в мисливських угіддях дає змогу запобігти перенасиченості мисливських угідь дикими кабанами і в свою чергу зменшує ризик зараження та поширення дуже страшної хвороби – африкан-ської чуми свиней яка шириться Україною не лише в мисливських угіддях, а й в свиногосподарствах і особистих  господах людей.
     У всіх випадках добування диких кабанів було взято матеріали для аналізів і направлені на дослідження в лабораторію, на щастя жодного підтвердження на хвороби не було тому мисливські угіддя ДП «Славутський лісгосп» є благополуч-ними для розведення  диких кабанів та полювання на них.
     Отже сезон полювання закінчився і настав час провести таксацію мисливських угідь тобто провести облік чисельності мисливських тварин та встановити ліміт добування на наступний 2018-2019 мисливський сезон.
     А саме головне завдання, це сприяння весняному відтворенню мисливської фауни для цього продовжуємо підгодівлю мисливських тварин та викладку солі, зменшуємо турбування, підсилюємо охорону від браконьєрів, нажаль таке явище ще спостерігається, тому роботи в державної лісової охорони не зменшується, а навпаки патрулювання лісових мисливських угідь посилюється.

Поширити новину