< Попередня новина

На базі ДП «Шепетівський лісгосп» відбувся обласний семінар-практикум керівників учнівських лісництв Хмельницької області.
23.05.2018 09:30 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба підприємства

В міжнародний день біологічного різноманіття на базі ДП «Шепетівський лісгосп» відбувся обласний семінар-практикум керівників учнівських лісництв Хмельницької області «Організація практичної діяльності учнівських лісництв держлісгоспами та закладами освіти». 
Участь в семінарі взяли науковці, лісівники та педагоги. 
Програмою семінару було передбачено розгляд питань організації практичної діяльності учнівських лісництв та проведення з школярами навчальної і лісогосподарської роботи у форматі лісової педагогіки і профорієнтації їх на лісівничі професії, учнівської науково-дослідницької роботи на базі лісогосподарських підприємств, обмін досвідом проведення  практичної лісогосподарської і лісоохоронної роботи з юними лісівниками та залучення їх до виконання дослідницько-експериментальних робіт під керівництвом науковців, педагогів і провідних фахівців лісогосподарських підприємств та участі в профільних заходах, конкурсах-захистах МАН України, ознайомлення з останніми науково-педагогічними напрацюваннями і методичними розробками для керівників учнівських лісництв, програмним забезпеченням роботи гуртків юних лісівників, опрацювання чинних нормативних документів і тематичних матеріалів навчально-методичного змісту.
Семінар розпочався в Пліщинській ЗОШ де гостей радо зустріли учні шкільного лісництва та директор школи Підгородецька А.О.
Всі присутні відвідали клас лісництва та дендропарк в якому пройшла пленарна частина під час якої виступив директор Хмельницького обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Климчук В.В.,  доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри екології Хмельницького національного університету Міронова Н.Г.
Головний лісничий ДП «Шепетівський лісгосп» Заблоцький О.В. поділився досвідом організації роботи учнівських лісництв у лісгоспі.
Учасники семінару також відвідали теплицю, розсадник та зону відпочинку Кам’янківського лісництва. Лісничий Мартинюк Ю.В. провів екскурсію садибою та відповів на всі питання присутніх.
Також програмою семінару було передбачено відвідування НПП «Мале Полісся» та ознайомлення з його роботою, відвідування екологічної стежини. Про роботу парку розповів директор Сасюк А.В. та провідний науковий співробітник Бєлінська М.М..
Підводили підсумки семінару-практикуму на території Мальованського лісництва. Присутні мали змогу познайомитися з діяльністю лісництва, відвідавши розсадник та познайомившись з системою пожежного відео спостереження за лісовими масивами. Своїм досвідом залучення учнів до природоохоронної і природозаповідної справи поділився керівник Полянського учнівського лісництва Мамчур М.О..
Підводячи підсумки, директор ДП «Шепетівський лісгосп» Сасюк В.М. подякував присутнім за участь в семінарі та відзначив, що виховання у підростаючого покоління екологічної свідомості — це спільне завдання педагогів та лісівників.  
В заключному слові Климчук В.В. подякував лісівникам за спільну працю та нагородив директора ДП «Шепетівський лісгосп» Сасюка В.М. і головного лісничого Заблоцького О.В. грамотами міністерства освіти і науки України за сумлінну працю і вагомий особистий внесок в екологічну освіту й виховання підростаючого покоління.

Поширити новину