< Попередня новина

На Хмельниччині визначали найкращого вальника лісу серед лісгоспів області.
18.08.2018 14:51 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства.

Цього року проходили 21-ші змагання, які відбулися в кварталі 28 Кам’янківського лісництва ДП «Шепетівський лісгосп». Підприємство не одноразово приймає змагання такого рангу, тому підготовка була проведена на найвищому рівні, що було відмічено учасниками. 
Свою майстерність, вміння, професійні навички під час етапів змагань показували представники дванадцяти команд, які були представлені як постійними учасниками змагань так і новачками. Також участь в змаганнях взяв і юніор з м.Ярмолинці.
Честь підняти прапор, та відкрити змагання довірили минулорічному переможцю з м. Хмельницького - вальнику Михайлу Павлишаку.
Традиційно змагання розпочалися з жеребкування. Одним з найважчих етапів змагань є валка дерева, адже тут важливо не лише правильно звалити дерево дотримуючись всіх вимог, стандартів, правил техніки безпеки, а й зламати кілок чи попасти у «ворота», що дозволить заробити більшу кількість балів. Старт змагань розпочався з перерізання колоди юніором, учасником змагань ДП "Ярмолинецький лісгосп" А, Савчук,
Також, учасники продемонстрували майстерність в обрізанні сучків, розкряжуванні комбінованим різом, точному розкряжуванні колоди та монтажі нового ланцюга. На кожному етапі змагань журі професійно оцінювало фаховий рівень учасників за такими критеріями, як швидкість роботи, якість і точність виконання завдання та дотримання техніки безпеки.
-Професія вальника лісу є однією з найнебезпечніших, тому підвищення професіоналізму, майстерності, рівня охорони праці працівників на лісосічних роботах є невід’ємною частиною організації виробництва. Одним з найкращих способів підвищити рівень майстерності для вальників є участь у змаганнях такого формату. Саме тут вони мають змогу поділитися професійними навичками один з одним, - роз¬по¬ві¬дає Во¬ло¬ди¬мир Михайлович Са¬сюк, ди¬рек¬тор ДП «Ше¬пе¬тівсь¬кий ліс¬госп».
Швидко проминув день для учасників та вболівальників, які підтримували та підбадьорювали конкурсантів. Азарт і спортивний інтерес додавали інтриги під час остаточного підбиття підсумків. 
Бали пораховані, дошка з результатами заповненна, учасники вишикуванні на урочисту церемонію нагородження.
Перше місце, підтвердивши своє чемпіонство посів вальник з ДП «Хмельницьке лісомисливське господарство» М. Павлишак, а також юніор ДП "Ярмолинецький лісгосп" А. Савчук, на другому – представник ДП «Славутський лісгосп» Б. Ярошук, на третьому – команда-господар змагань  ДП «Шепетівський лісгосп», яку представляв В. Макарчук.
Судді змагань відмітили, що цьогорічні учасники мають високий рівень підготовки та професіоналізму. 
Колектив ДП «Шепетівський лісгосп» на чолі з директором В. М. Сасюком вітає переможців та учасників змагань, та бажає професійної майстерності і подальших перемог.

Поширити новину