< Попередня новина

НЕ ПРОСТО ДРОВА, А ДЕРЖАВНИЙ РЕСУРС.
22.08.2018 14:51 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства.

Прочитали статтю «Як можна ставити надприбутки контрабандистів та іноземних корпорацій вище за національні інтереси України?» опубліковану в газеті «Подільські вісті». Державне підприємство «Шепетівське лісове господарство» вважає, що це ніщо інше, як замовна стаття та піар компанія «Радикальної Партії України»!
До відома пані Ганни Іваненко та членів Радикальної партії ліс кругляк — питання об’ємне, а згідно державних стандартів України  деревина поділяється на лісоматеріали круглі (фанерний кряж, пиловники, баланси), техсировина для виробничо-технічного призначення, дрова паливні.
Щодо нашого лісгоспу хочеться відмітити, що протягом 2017року нашим підприємством було заготовлено 96,4 тис. кбм  ліквідної деревини , в тому числі  дров паливних 20,7 тис. кбм. Дров паливних для потреб соцсфери було реалізовано  10,4 тис. кбм , а саме для опалення лікарень, шкіл, дитячих садочків  Полонського та Шепетівського районів.  В період 2017 року було реалізовано:
Понінківському підприємству теплових мереж - 1480 кбм;
Хмельницькій обласній психлікарні №2 – 360 кбм;
Державному підприємству «Шепетівський ремонтний завод» -243 кбм;
Населенню міста та районів – 7443 кбм; 
Сільським радам – 408 кбм.
Інша частина дров паливних від заготівлі в 2017 році в кількості 8822 кбм була реалізована на експорт на загальну суму 229 тисяч ЄВРО або 6 млн 897 тис. грн., що склало  9% від загальної реалізації лісопродукції лісгоспу. Отримані кошти були направлені на виплату заробітної плати для працівників лісгоспу, сплату податків до державного та місцевого бюджетів. Якби цих дров не продали на експорт, то вони попросту згнили.
Утворення залишків деревини паливної (дров) на проміжних складах підприємства призведе до того , що фінансові втрати понесе лісгосп і держава в цілому, оскільки підприємство не може реалізувати  паливну деревину , вона з часом втратить свою технічну придатність.
Політику, що пропонує Радикальна Партія України відносно експорту «лісу кругляка» (деревини паливної) є вкрай шкідлива для підприємств Лісової галузі України  та збиткова в цілому для держави. 
Норми закону України № 5495 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів» відповідають державним інтересам України.

Поширити новину