< Попередня новина

Ні пуху, ні пера!
5.08.2016 11:16 - давність новини: 8 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  О.ЗАБЛОЦЬКИЙ, головний лісничий «Шепетівський лісгосп»

Ну, ось, здається, мисливці знову дочекалися свого свята. І зауважте, усе це незважаючи на несамовиту спеку, негаразди і навіть війну. Ніяких тобі відтермінувань та пожеженебезпечних періодів. А про те, у який час і на що полювати, що робити, щоб удача не відвернулась, і що мисливцю заборонено, ми поцікавились у головного мисливствознавця району Олега Ілліча Сікорського.
Так от, згідно з наказом «Про проведення полювання у мисливських угіддях ДП «ІІІепетівське лісове господарство» у мисливський сезон 2016-2017 років», виданого директором підприємства В.М.Сасюком, відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання», встановлено такі терміни полювання:
— на норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок - білощокої та червоноволої), куликів (крім кулика-сороки, баранця великого, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем'яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків - морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців), лиску, голубів (крім голуба-синяка) — з 16-ї години 6 серпня до 31 грудня 2016 року включно;
— на гусей: сіру, білолобу велику, гуменника – з 16-ї години 6 серпня до 31 грудня 2016 року включно.
Забороняється полювання на гуску білолобу малу.
Під час полювання мисливець зобов'язаний проводити облік добутої ним дичини, який ведеться у ліцензії або від- стрільній картці та контрольній картці обліку добутої дичини і порушень правил полювання: на пернату дичину - наприкінці дня після проведення полювання.
До початку проведення полювання до контрольної картки обліку добутої дичини мисливець вносить дату, назву користувача мисливських угідь, місце полювання та номер ліцензії або відстрільної картки.
А ще мисливцям треба пам'ятати, що полювання на всіх територіях природно-заповідного фонду відтворюючих ділянках, усіх інших заборонених територіях, у 200-метровій зоні навколо них та на території угідь, які не закріплені за користувачами, неприпустиме.
Заборонено і будь-яку стрільбу в темний період доби (пізніше години після заходу Сонця і раніше години до його сходу), а також:
— полювання з використанням не мисливської (у тому числі військової) вогнепальної, пневматичної та іншої стрілецької зброї, напіватоматичної зброї з магазинами більш як на два патрони;
— полювання з мисливською зброєю, яка належить іншій особі без її присутності або без наявності у мисливця та власника зброї відповідних дозволів, виданих органом внутрішніх справ;
— полювання з вогнепальною мисливською зброєю на відстані ближче 200 м від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де може перебувати людина.
Не можна полювати на пернату дичину зі застосуванням нарізної зброї і нарізних вкладишівіз собаками без паспорта тощо.
І ні в якому разі не забувайте про безпеку на полюванні, особливо у день відкриття - коли навколо, як ніколи, дуже багато людей. Якщо вип'єте у свято горілки, то за рушницю не беріться! Так буде краще для всіх, а насамперед — для вас.
Отож ні пуху, ні пера!

Поширити новину