< Попередня новина

Ростимо друзів природи!
19.04.2017 14:03 - давність новини: 7 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  С.СІКОРСЬКА, вчитель географії ЗОШ № 8, керівник шкільного лісництва.

Шепетівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 8 розташована у мальов-ничому лісовому масиві мікрорайону Косецького,  який для багатьох людей є місцем відпочинку, оздоровлення та туризму. Тому члени шкільного лісництва «Адоніс» ста¬раються підтримувати чистоту лісу, висаджу¬вати дерева, проводити озеленення шкільної території.
Навесні уже не один рік поспіль з ініціативи Державного агентства лісових ресурсів України проводиться Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу - в твоїх руках». Цього року вона старту¬вала у Міжнародний день лісів - 21 березня.
Учні шкільного лісництва разом з лісівниками ДП «Шепетівський лісгосп», а безпосередню участь у заході разом з дітьми взяли головний лісни¬чий підприємства О.В.Заблоцький, лісничий С.І.Ситарук, майстер лісу Р.А.Танчук та інші працівники, провели садіння лісу. Цьогоріч висадили саджанці дуба на площі 0,9 га.
Також шепетівські лісівники завжди є орга¬нізаторами ряду заходів у рамках акції «Майбутнє лісу - в твоїх руках». Не від¬стають від своїх наставників і члени шкільного лісництва ЗОШ № 8. Зустрічаючи птахів, вони розвішували шпаківні у шкільному заказни¬ку.
Беруть приклад і учні початкової школи. З 10 по 15 квітня в ЗОШ № 8 проходить «Тиждень початкових класів». Щодня діяльність учнів розгортається навколо певної теми, якій присвячені усі за¬ходи. Так, понеділок - День довкілля, День рідної планети Земля.
Кожен учень шкільного лісництва приніс саджанець дерева, куща або квіткову рослину, де навколо школи ви¬садили цілу алею фруктових дерев.
Отож не будьте байдужими до створення нових лісових насаджень на Шепетівщині, до¬лучайтесь до акції «Майбутнє лісу - у твоїх руках».
 

Поширити новину