< Попередня новина

СПІЛЬНІ НАВЧАННЯ ЛІСІВНИКІВ І ПОЖЕЖНИКІВ
6.04.2015 09:23 - давність новини: 9 р.
Автор:  Прес-служба ДП "Шепетівського ЛГ"

Некероване поширення вогню завдає великих збитків для господарства нашої країни, а особливо для лісової галузі, оскільки за лічені хвилини, під дією вогню, який набуває іноді стихійного характеру, зникають насадження створені не одним поколінням лісівників.
У більшості випадків, причиною виникнення лісових пожеж є поєднання антропогенного фактору з природними умовами. Недбальство та байдужість людини разом з теплою і сухою погодою сприяють виникненню і поширенню вогню. Через це, великої уваги в охороні лісових насаджень потребують масиви лісу, розміщені поблизу населених міст та сіл.
Задля недопущення випадків займання окремих лісових ділянок на підприємстві створена пожежна дружина, яка постійно перебуває у готовності до виїзду. Для полегшення наземного патрулювання у пожежонебезпечний період на території Мальованського л-ва розміщена камера відеоспостереження яка покриває всі насадження підприємства.
Щороку на весні лісгоспом створюються протипожежні розриви та мінералізовані смуги, здійснюється догляд за смугами та розривами, які було створені раніше. Спільно з місцевими радами розробляються та затверджується оперативно-мобілізаційні план на випадок виникнення великих лісових пожеж.
Заради злагоджених і впорядкованих дій підчас пожежогасіння, були проведенні спільні навчання між лісовою охороною ДП «Шепетівський лісгосп» та пожежно-рятувальною частиною №21. Навчання складалися з двох етапів. Під час першого було проведено теоретичні навчання з поводження підчас надзвичайних ситуацій та пожеж. Другий етап складався з пожежо-тактичного навчання. Відпрацьовувалася ситуація виникнення низової лісової пожежі внаслідок необережного поводження відпочиваючих з вогнем. Площа пожежі умовно становила 900 м2 і швидко поширювалася за рахунок сухої і вітряної погоди. Першою прибула пожежна дружина лісгоспу і розпочала гасіння пожежі ранцевими оприскувачами, хлопушками, пожежною автоцистерною, трактором з плугом, який відорював кромку умовної пожежі не даючи їй можливості розповсюджуватись. Через дві хвилини прибули два відділення пожежно-рятувальної частини №21.
Завдяки злагодженим діям лісову пожежу було ліквідовано в найкоротші терміни.

Поширити новину