< Попередня новина

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ.
18.05.2017 14:03 - давність новини: 7 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

….Коли вдягаю вишиванку, 
Немов в любові признаюся 
Своїй країні ніжно й палко, 
Вдягну і Господу молюся…
Вишиванка з давніх часів є оберегом українців, недаремно вважається, що вона береже генетичний код нації. З року в рік все у більшої кількості людей в гардеробі з’являється цей автентичний елемент одягу. 
Ідея акції відзначати  День вишиванки  зародилася в 2006 році у студентів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Саме свято не передбачає обов»язкових заходів — окрім одягання вишиванки. Першими вишиванки одягнули студенти та кілька викладачів університету, та з роками свято розрослося до всеукраїнського рівня:  до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України і тепер українці зі всіх континентів організовують заходи та приєднуються до акції «Одягни вишиванку».
У Всесвітній день вишиванки вже традиційно відбувається марш-вишиванок до якого долучаються школярі, студенти, доросле населення  наших міст та сіл. 
Для працівників ДП «Шепетівський лісгосп» стало вже традицією прийти на роботу у вишиванці таким чином відзначивши свято.
Колектив підприємства на чолі з директором Володимиром Михайловичем вітає всіх українців з Днем вишиванки та бажає  миру нашій  державі, добра, щедрот  та любові!

Поширити новину