< Попередня новина

Всеукраїнські збори профспілкового активу лісогосподарської галузі України - відбулися.
24.11.2017 13:22 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба ДП "Шепетівський лісгосп"

23 листопада 2017 року відбулися Всеукраїнські збори профспілкового активу лісогосподарської галузі України. На зборах були присутні 300 делегатів. Колектив ДП «Шепетівський лісгосп» представляв голова первинної профспілкової організації підприємства П.К. Миронюк та голова цехового комітету Полонського лісництва Р.М. Москва.
Під час зборів було обговорено черговий варіант «Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року» кулуарно поданий Міністерством аграрної політики і продовольства, з порушенням регламенту Кабінету Міністрів України без будь-якого узгодження з Держлісагентством, Мінфіном, Мінюстом, Мінприроди. Документ був поданий як такий, що не потребує громадського обговорення та не стосується соціально-трудової  сфери і не впливає на ринок праці. І це з умови створення «новоутвореного суб’єкта господарювання з корпоративним правами».
Доповідачами на зборах були: голова професійної спілки працівників лісового господарства України С.Й. Кривов’язий, заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України В.Н. Бондар, директор Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г. М. Висоцького В.П. Ткач, колишній голова Державного комітету лісового господарства України В.І. Самоплавський, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України М.П. Мартинюк, ректор Національного лісотехнічного університету України Ю.Ю. Туниця та інші.
Як підсумок зборів профспілковим активом  було ухвалено звернення до Кабінету Міністрів України з проханням посприяти вирішенню:
- Відмінити рішення Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 рок «Щодо схвалення Стратегії реформування лісового господарства на період до 2022 року».
- Взяти за основу проект «Стратегії розвитку та інституційного реформуванн лісового господарства України на період до 2022 року» розроблений фахівцям лісової галузі, міжнародних експертів та всіх зацікавлених сторін з подальшим доопрацюванням та широким обговоренням в суспільстві та узгодженням галузевою Профспілкою.
- Беззаперечної відмови від ідеї створення єдиного лісогосподарського підприємства /компанії/, що може привести до ліквідації діючи лісогосподарських підприємств галузі.
- Унеможливити приватизацію державних лісогосподарських підприємств або передачу їх у концесію.
- Терміново відновити фінансування лісогосподарських заходів за бюджетною програмою 2805060 «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона захист лісів в лісовому фонді».
- Прискорити внесення змін до відповідних законодавчих актів, з метою фінансового врегулювання діяльності галузі та створення Лісового фінансового фонду.
- Передбачити пряме підпорядкування Держлісагентства Кабінету Міністрі України та виведення його з під координації Міністра аграрної політики і продовольства України.
- При прийнятті Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» визначити Державне агентство лісових ресурсів України головним розпорядником бюджетних коштів.
- Термінове внести зміни до Санітарних правил в лісах України з метою забезпечення своєчасного проведення заходів з поліпшення санітарного стану лісів.
- Ввести єдиний електронний облік для всіх постійних лісокористувачів.
- Врегулювати питання методичного забезпечення виконання вимог законі України «Про оцінку впливу на довкілля» та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони пралісів згідно з Рамковою конвенцією про охорону та сталий розвиток Карпат», які стосуються лісового господарства, і мінімізацію негативних наслідків їх реалізації для лісової галузі.

Поширити новину