< Попередня новина

З Днем Соборності України!
22.01.2018 19:39 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба підприємства

Живи, Україно, живи для краси,
Для сили, для правди, для волі!
Шуми, Україно, як рідні ліси,
Як вітер в широкому полі.
Український народ завжди прагнув жити у самостійній,  вільній, незалежній Україні.
Таким реальним втіленням вікової мрії всіх українців про свою суверенну державу став  так званий Акт "Злуки"  — договір про об»єднання Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) у соборну Україну.  22 січня 1919 року у Києві на Софійській площі був обнародуваний  Акт об'єднання українських земель, який увійшов в історію як Велика Злука.
І хоча Єдиною Україна пробула недовго Акт Злуки все ж таки відіграв важливу історичну роль в українському державотворенні, став вагомим політико-правовим документом, могутнім виявом волі українців до реального створення своєї незалежної суверенної Української держави.  
Сьогодні 22 січня у Шепетівці відзначили День Соборності України, державне свято, що символізує єдність українських земель, покладанням квітів на Алеї Слави Героїв України. В заході взяли участь: міський голова М.І. Полодюк, члени виконавчого комітету міської ради, депутати, представники підприємств і організацій серед яких був і директор ДП «Шепетівський лісгосп» В.М. Сасюк. Усі присутні вшанували пам’ять уродженців та мешканців Шепетівщини, які своїм прикладом показали, як потрібно відстоювати незалежність, любити Україну та свій народ.

Поширити новину