< Попередня новина

Застосування сучасних технологій в ДП «Шепетівський лісгосп».
1.11.2018 16:18 - давність новини: 5 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба підприємства

Для покращення фінансово-економічного стану підприємства  потрібно перш за все  ефективно організувати виробничий процес від моменту заготівлі деревини до поставок готової продукції споживачеві. Цього року суттєво збільшилася кількість  низькоякісної деревини від рубок, пов’язаних з веденням лісового господарства. Реалізовувати її в необробленому вигляді не завжди є можливість, тому Шепетівський лісгосп    переробляє деревину власними силами на пиломатеріали та заготовки.
Щоб бути конкурентним на ринку, підприємство взяло напрям на оновлення обладнання. Так, у  жовтні  придбали вертикальну пилораму марки PRU-570/ 8  з  продуктивністю 15-25 кубометрів за зміну. Її встановили на дільниці переробки деревини. Використовуватимуть це ефективне обладнання для  чорнової обробки  деревини.
Раціональне сортування та відбір сировини для подачі в цех безпосередньо до даної пилорами та грамотно налаштована  потокова лінія переробки  в рази збільшать продуктивність випуску готової продукції. Адже «постав» («постав» набір з пил та металічних прокладок між пилами, де чітко задається певний один або більше пиляних розміри)  певного розміру з набору пил дає можливість «розпустити» на дошку одразу всю колоду без додаткових операцій, які виконуються на стрічкових пилорамах, де необхідно з кожним разом виставляти потрібний розмір. При вертикальному розпилюванні на цій пилорамі виставлений розмір зберігається з мінімальною похибкою на допуски.
Для прикладу, при відвантаженні продукції на експорт споживач дає специфікації приблизного одного розміру, тому налаштування потрібного розміру на пилорамі  в рази пришвидшує вихід готової продукції, при цьому зменшується кількість безповоротних витрат та шматкових відходів. Отож реалізація готових пиломатеріалів та заготовок для європіддонів на експорт для підприємства є економічно вигідною.

Поширити новину