< Попередня новина

Завершився облік мисливської фауни в ДП «Шепетівський лісгосп».
19.02.2018 14:02 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба підприємства

Для ефективного ведення мисливського господарства необхідні обґрунтовані дані про чисельність мисливської фауни на всій території та окремих ділянках господарства. Згідно даних обліку встановлюються та затверджуються ліміти використання диких тварин, вирішується необхідність повної чи часткової заборони промислу того чи іншого виду мисливських тварин. Визначаються місця концентрації мисливської дичини, що в свою чергу визначає комплекс обґрунтованих мисливськогосподарських заходів.
Саме з цією метою після завершення мисливського сезону розпочався облік чисельності диких парнокопитних та хутрових тварин у мисливських угіддях ДП «Шепетівський лісгосп».
Обліком було охоплено 26,5 тис. га мисливських угідь закріплених за ДП «Шепетівський лісгосп». Облік проводився в сніжний період працівниками лісової охорони та єгерської служби підприємства.
Чисельність лосів, кабанів, козуль, зайців, вивірок, норки, куниці, видри визначалась анкетним методом по кожному лісовому обході, а бобра, борсука, ондатри та лисиці згідно наявних хаток та нір.
Аналіз динаміки чисельності диких звірів показує, що по основних видах на які проводяться полювання (кабан, козуля, бобер) чисельність поступово збільшується, так зокрема кількість кабана зросла з 113 голів в минулому році до 118 у поточному. Приріст чисельності козулі порівняно з минулим роком склав 68 особин, бобра – 17 особин, позитивна тенденція із зменшенням кількості лисиці основним розповсюджувачем сказу у регіоні, на сьогодні в мисливських угіддях підприємства налічується 36 особин що на 52 менше, ніж вторік.
Таких результатів вдається досягнути завдяки злагодженій та відповідальній роботі працівників лісової охорони та єгерської служби підприємства.
Поширити новину