< Попередня новина

З'їзд лісівників України.
15.03.2019 16:10 - давність новини: 5 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

14 березня у Луцьку відбувся ІІ етап IV З'їзду лісівників України.
У роботі з'їзду взяла участь і делегація Хмельниччини в складі якої були директор ДП «Шепетівськи лісгосп» В.М.Сасюк та лісничий Полонського лісництва  О.В.Буднік.
Лісівники України вдруге звернулися до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо необхідності нагального вирішення проблем лісової галузі України, а саме:
-передбачити можливість додаткового фінансування лісового господарства на Півдні та Сході України за рахунок перегляду Державного бюджету України на 2019 рік.
-розробити та прийняти Програму «Ліси України до 2030 року» на виконання Стратегічного плану ООН з лісів.
-розробити та затвердити комплексну програму розвитку деревообробної галузі на виконання Указу Президента України № 381/2017 від 21.11.2017.
-враховуючи рішення Генеральної асамблеї ООН про проведення у 2019 році заходів до Всесвітнього дня лісів під гаслом «Ліс і освіта», - збільшити у два рази замовлення на підготовку у закладах вищої освіти спеціалістів лісогосподарських та деревообробних спеціальностей. Зберегти лісові коледжі, як заклади технічної освіти, не допустити відтік молоді на заробітки в інші країни.
-розробити та затвердити комплексну програму розвитку мисливського господарства, охорони та збереження тваринного світу на основі кращих зразків та передового досвіду європейських країн.
На з’їзді, також, було запропоновано створити Міністерство лісового господарства та деревообробної промисловості.
Волиняни та гості міста мали можливість ознайомитися з продукцією побічного користування, яку виготовляють лісівники України. Це — різноманітний декоративний посадковий матеріал, товари народного споживання, вироби умільців лісгоспів, гриби, варення, соки, горіхи, чаї та інше.

Поширити новину