< Попередня новина

Навчальний семінар ефективного використання лісосировинних ресурсів
19.11.2021 10:40 - давність новини: 2 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

Одним з видів лісокористування є ефективне  використання лісосировинних ресурсів.
Саме  по вдосконаленню та запровадженні  нових природо-зберігаючих технологій, з урахуванням сучасних вимог  ресурсозбереження,  які сьогодні все більше впроваджуються у  лісовій галузі,—  18 листопада 2021 року, відбувся виїзний практичний семінар Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства на базі трьох лісових господарств: ДП «Шепетівський лісгосп», ДП «Ізяславський лісгосп», ДП «Славутський лісгосп» . В семінарі взяли участь заступник начальника управління ЮріЙ Безноско, директора та головні інженери лісогосподарських підприємств.
Розпочали семінар з огляду відбору цінних сортиментів при розкряжуванні довгомірних лісоматеріалів з подальшим їх відсортуванням та визначенням класів якості на нижньому складі ДП «Ізяславський лісгосп», після чого директор Сергій Кутасєвіч  та головний інженер Олександр Дідушок ознайомили учасників семінару з   роботою харвестера   «John Deere»   на рубках головного користування.
Як працює  майданчик попереднього огляду деревини ДП «Славутський лісгосп»,  розповів головний інженер Віктор Туринський.
Навчальний семінар учасники заходу продовжили в ДП «Шепетівський лісгосп» з огляду лісосіки головного користування кв. 57 Полонсьго лісництва, де проводився відбір  лісоматеріалів круглих дуб, з подальшим виставленням цих сортиментів на аукціон продажу необробленої деревини. На лісокомплексі ДП «Шепетівський лісгосп»  було продемонстровано роботу дільниці навантаження та розвантаження деревини: приймання, сортування лісопродукції, формування оглядових лотів лісоматеріалів круглих породи дуб, сосна, ялина, а також корування дрібнотоварної продукції хвойних порід. З роботою дільниці переробки лісокомплексу учасників семінару ознайомив головний інженер лісгоспу Олег Комендовський, який розповів процес  переробки низькосортних порід  деревини дуба та хвойних порід  класу D, відходів лісопиляння на технологічну тріску, сушіння деревини в сушильній камері та використання тирси для опалення побутових приміщень.

Поширити новину