< Попередня новина

Аби в ліс не прийшла біда
11.04.2022 07:20 - давність новини: 2 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прессслужба підприємства

З приходом весни, у лісах України розпочинається пожежонебезпечний період.
Але не лише природні чинники впливають на загорання в природних екосистемах, в більшості бездумне ставлення людей призводить до жахливих наслідків, в яких гинуть не лише дерева та рослини, але не рідко тварини, птахи подекуди вогонь може знищити майно громадян наблизившись до осель.
Цьогорічна ситуація в країні внесла свої корективи у роботу лісівників. Відвідувачів у лісі стало менше, тому й імовірність виникнення лісової пожежі зменшилась але підпали сухої трави набувають маштабного характеру.  Неодноразово добровільна пожежна дружина підприємства виїжджала на тушіння пожеж, які стрімко наближалися до лісу з полів.
Лісова охорона ДП «Шепетівський лісгосп» нагадує, що порушення правил пожежної безпеки несе за собою адміністративну відповідальність. Так, за порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачено накладання штрафу на громадян від 1530 грн до 4590 грн і на посадових осіб – від 4590 грн до 15300 грн. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, карається накладенням штрафу на громадян у розмірі від 4590 грн до 15300 грн і на посадових осіб – від 10710 грн до 30600 грн.
Якщо ви стали свідком лісової пожежі негайно повідомте державну лісову охорону – цілодобова гаряча лінія (097)7260477 Або зателефонуйте в сільську раду, відділення поліції чи пожежну службу.

Поширити новину