< Попередня новина

У світі відзначають Міжнародний день лісів.
21.03.2018 09:30 - давність новини: 6 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  http://dklg.kmu.gov.ua/ Державне агенство лісових ресурсів України

Сьогодні, 21 березня, у світі відзначають Міжнародний день лісів. Він офіційно започаткований Генеральною Асамблеєю ООН з 2012 року. Щороку Міжнародний день лісів проходить під різними галсами. У 2018 році він відбувається під гаслом «Ліси та населені пункти».
Україна також відзначає цей день різними акціями. Традиційно 21 березня стартує Всеукраїнська акція Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка триватиме до Дня довкілля (цього року – 21 квітня).
Метою Акції є виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні  лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі.
Головними заходами Акції є садіння дерев, проведення робіт з лісовідновлення та лісорозведення (враховуючи погодні умови). У рамках Акції серед учнівської та студентської молоді, громадськості, представників цільових груп проводяться конкурсні заходи (конкурси, вікторини  тощо) за тематикою, що відповідає меті Акції. Також під час Акції буде приділена увага до проведення ознайомчих та пізнавальних заходів (екскурсії, тематичні зустрічі, лекції тощо).  

Поширити новину