< Попередня новина

ВСЕУКАЇНСЬКИЙ ЗЛІТ УЧНІВСЬКИХ ЛІСНИЦТВ
19.10.2021 12:00 - давність новини: 3 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

19 жовтня в Києві, після дворічної перерви, розпочав свою роботу фінальний етап Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, в якому взяли участь юні лісівники із 22 областей України. Фіналістів привітали директор Національного екологічного центру, доктор педагогічних наук, професор, академік Володимир Вербицький, голова Товариства лісівників України Юрій Марчук, вчені НУБІП, гості.
Хмельниччину представила команда вихованців зразкового учнівського лісництва «Пліщинське» Пліщинської гімназії та ДП «Шепетівське лісове господарство».
Представлення команди розпочалося із оформлення та презентації роботи досягнень юних лісівників. Велику зацікавленість із експозиції учнівського лісництва викликали друковані видання та стенди: «Наші досягнення», «Впровадження досліджень у практику лісового господарства» та ін.
Наступним, не менш важливим етапом був захист науково-дослідницьких робіт у галузі лісового господарства. Захист проводився по секціях. Наукову роботу на тему «Лісівничо – біоекологічні особливості форм клена-явора в насадженнях ДП «Шепетівське лісове господарство»» презентувала Олексійчук Яна. Оскільки це дерево характеризується поліформізмом та високоякісною деревиною, а фенотипічні особливості та механічні властивості вивчено недостатньо – робота викликала інтерес як у членів журі, так і в присутніх.
Загалом, наукова робота та її захист пройшов на достатньому рівні, але на цьому боротьба за призове місце тільки розгоряється, адже попереду ще два дні зльоту.

Поширити новину