< Попередня новина

За порушення правил дорожнього руху підвищено штрафи
19.03.2021 11:51 - давність новини: 3 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху» № 1231-IX, який Верховна Рада ухвалила 16 лютого 2021 року.
Сам Закон вступив в силу з 17 березня 2021 року.
В зв»язку з цим, сьогодні, в приміщенні кабінету охорони праці ДП «Шепетівський лісгосп» відбулася зустріч представників поліції з водіями держпідприємства. Начальник  відділу реагування патрульної поліції Шепетівського РУП ГУМП національної поліції у Хмельницькій області  майор Мохнач Анатолій Петрович та його заступник капітан Постольчук Олександр Володимирович розповіли, що значно зросли штрафи
-за порушення правил користування ременями безпеки, мотошоломами,
-за керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку
-за порушення правил проїзду перехресть, зупинок, проїзд на заборонний сигнал світлофора.
Зокрема, за керування у стані алкогольного сп'яніння вчинене вперше передбачається штраф у розмірі 17 000 гривень, а вдруге протягом року - 34 000 гривень з позбавленням права керування на три роки та з можливим оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, а за зникнення з місця ДТП – штраф у розмірі 3 400 грн. та позбавлення права керування  транспортними засобами на строк від одного до двох років або арештом на строк від 10 до 15 діб.
За перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 50 км/год штраф становитиме 3400 грн.
За порушення правил дорожнього руху, новий закон посилює адміністративну відповідальність перед пішоходами та велосипедистами. За перехід пішоходами проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються - штраф зріс з 3 до 15 НМДГ (255 грн) і вже без попередження.
Сподіваємось на високу свідомість наших громадян у дотриманні правил безпеки дорожнього руху.

Поширити новину