< Попередня новина

Збережемо первоцвіти!
24.03.2021 10:11 - давність новини: 3 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

На Шепетівщині лісівники проводять акцію «Первоцвіт – 2021». Головною метою цієї акції є недопущення збору та заготівлі червонокнижних рослин.
Щороку, наприкінці зими та на початку весни в Україні проводиться Всеукраїнська акція «Первоцвіт». Завдання цієї акції привернути увагу до проблеми збереження ранньоквітучих рослин, важливою її складовою є пропаганда відмови від їх купівлі первоцвітів.
Чому ж, така шкідлива заготівля первоцвітів? Вся справа в тому, що заготівля не дає можливості рослинам утворити насіння, а виривання з цибулинками призводить до помітного зменшення їх кількості в природі, а згодом – повного зникнення цих уже рідкісних видів.
Поширеними на Шепетівщині первоцвітами є: підсніжник білосніжний, цибуля ведмежа (черемша), білоцвіт весняний, конвалія звичайна.
За заготівлю та розповсюдження даних видів, які занесені до Червоної Книги України, на правопорушників чекає штраф від 1700 до 3655 гривень згідно зі статтею 88-1 КУпАП з конфіскацією незаконно добутого.
Тож лісівники Шепетівщини закликають усіх свідомих громадян захищати первоцвіти, зберегти їх неповторну чарівну природну красу для сьогоднішніх та майбутніх поколінь. Адже, зберігаючи життя первоцвітам, ми прикрашаємо своє життя і збережемо їх для своїх нащадків!

Поширити новину