< Попередня новина

«Зелена країна»
2.05.2022 12:00 - давність новини: 2 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прессслужба підприємства

У рамках програми Президента «Зелена країна» від початку цьогорічної лісокультурної кампанії підприємства Хмельницького ОУЛМГ висадили понад 2 мільйони 94 тисячі дерев. З них близько 950 тисяч сіянців і саджанців хвойних та понад 1 мільйон 114 тисяч – листяних порід.
Всього залісено площу 430 гектарів. З них 85 гектарів становить лісорозведення, тобто створення нових лісів на землях, де вони раніше не росли. Також доповнено лісові культури минулих років створення на площі 483,5 га.
План весни з посадки виконали всі 10 лісогосподарських підприємств управління. Крім того, лісгоспам вдалося посадити більше, ніж передбачалося. У відсотках це:
- Старокостянтинівське ЛГ – 193,6%
- Ярмолинецьке ЛГ – 153,6%
- Ізяславське ЛГ 153%
- Славутське ЛГ – 132,9%
- Хмельницьке ЛМГ – 132%
Лісогосподарські підприємства Хмельниччини вже дбають про підготовку до садіння лісів у 2023 році – на лісових розсадниках тривають роботи з посіву лісоутворюючих порід. Поки засіяно понад 2 гектари.
На Хмельницькому лісовому селекційно-насіннєвому комплексі з вирощування сіянців із закритою кореневою системою уже висіяли майже пів мільйона посадкових місць хвойних, наразі триває посів насіння дуба звичайного.
Садимо ліси – створюємо майбутнє! Плідно працюємо на благо екології, людей, України та Перемоги!
Будуть ліси! Буде життя! Все буде Україна!

Поширити новину