< Попередня новина

Фотовиставка до професійного свята працівників лісового господарства у Верховній Раді України.
10.09.2019 10:41 - давність новини: 5 р.
Категорія: Загальні новини

У Верховній Раді України до Дня працівника лісу відкрилася фотовиставка “Лісівники на службі лісу та суспільству”, що триватиме з 10-13 вересня.
З відкриття експозиції починається “Лісівничий тиждень”, у межах якого відбудеться обговорення Національної лісової політики, розповів заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар на урочистому відкритті фотовиставки, повідомляє кореспондент Укрінформу.
“Відкриття фотоекспозиції відбувається в рамках “лісівничого тижня”, присвяченого до Дня працівника лісу. І по всій Україні проводиться низка заходів для привернення уваги до наших досягнень і проблем, які необхідно вирішувати. Ми розпочинаємо обговорення Національної лісової політики, щоб вона була базовим принципом діяльності лісової галузі України”, - сказав Бондар.
За словами очільника відомства, на завтрашньому круглому столі з експертами буде обговорено законодавчі зміни, необхідні лісовому господарству.
Голова комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко зазначив, що є необхідність внесення змін до Лісового кодексу України, та підкреслив: “головне, щоб все було вивірено і узгоджено”.
Організатори виставки планують привернути увагу народних обранців до законодавчих прогалин, які не дозволяють повноцінно та ефективно здійснювати господарювання для забезпечення суспільства деревиною та іншими продуктами лісу. Зокрема, йдеться про той факт, що ліси України перебувають у підпорядкуванні кількох десятків міністерств і відомств, а це ускладнює реалізацію єдиної лісової політики, наголосили у пресслужбі відомства.
Україна посідає дев'яте місце у Європі за площею лісів та шосте — за запасами деревини. Загалом, лісистість України становить 15,9%. Загальна площа лісових ділянок, що належить до лісового фонду України, становить 10,4 млн га, в тому числі вкрито лісовою рослинністю 9,6 млн га. Запас деревини в лісах України 2,1 млрд куб. м. Ліси розташовані дуже нерівномірно. Вони сконцентровані переважно у Поліссі та в Українських Карпатах. Використання щорічного приросту в Україні знаходиться в межах 60% (в країнах Європи – до 80%).
У сфері відання Держлісагентства перебуває 7,6 млн га лісів, або 73% від загальної площі лісів.
Фотовиставку до професійного свята працівників лісового господарства, лісової, деревообробної промисловості України підготувало Державне агентство лісових ресурсів України за сприяння секретаріату комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.

Поширити новину