< Попередня новина

До червня законопроект про ринок деревини буде поданий до Парламенту, - Андрій Заблоцький
16.01.2020 14:09 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  www.facebook.com/forestUKR/posts/1800760476726600

Перед Держлісагентством стоїть завдання подати до Парламенту законопроект про ринок деревини до червня цього року. Сподіваюся, що спільно з профільними асоціація ми плідно попрацюємо і подамо його швидше. Про це повідомив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький під час зустрічі, ініційованої представниками асоціацій деревообробних та лісозаготівельних підприємств.
Він зазначив, що буде формуватися спільна робоча група з народних депутатів, представників міністерств та асоціацій. Робоча група напрацює бачення та механізм прозорого ринку деревини.
Також Андрій Заблоцький повідомив, що ще одним пріоритетом є формування документу, в якому будуть визначені цілі політики щодо лісової галузі України. «Цей документ потрібно як бачення, куди ми маємо рухатися наступні роки», - сказав Голова Держлісагентства.
Окрім того, він поінформував, що за результатами наради під головуванням Прем’єр-міністра України наразі формуються основні завдання стосовно розвитку лісової галузі та оформлюються в план роботи Міністерства енергетики та захисту довкілля.
«У нас амбітні плани стосовно покращення законодавства, і в цілому регулювання. Це те, на жаль, що не робилося останні роки. І це те, що є ключовим, щоб запустити роботу лісогосподарської галузі», - наголосив Андрій Заблоцький.
Голова Держлісагентства зазначив, що підхід до комунікацій з громадськістю та бізнесом буде змінюватися. «Діалог проводитиметься постійно, щоб отримувати більше інформації від вас та реагувати», - сказав він.
Обговорюючи проблемні питання, які порушували представники асоціацій деревообробників, Андрій Заблоцький повідомив, що вже дав доручення всім територіальним управлінням Держлісагентства переглянути систему формування собівартості деревини та надати пропозиції для можливості більш гнучко реагувати на цінові коливання при її реалізації.
«Держава має розуміти, якщо є падіння попиту, - як ми маємо реагувати на це. Ми переглядатимемо методику формування собівартості. Це буде для того, щоб ми могли забезпечити всіх, максимально можливо, сировиною. Тому що деревина є спільним обмеженим ресурсом. Спільним, тому що вона належить всьому суспільству, а обмеженим – тому що є певні визначені обсяги, скільки ми маємо заготовляти», - сказав Голова відомства.
Учасники зустрічі обговорили також низку інших питань. Андрій Заблоцький запропонував, щоб представники асоціацій надали Держлісагентству всю необхідну фахову інформацію та розрахунки. «Ми знаємо, що є проблеми у деревообробних підприємств, і є проблеми у державних лісгоспів. Ми проаналізуємо всі дані і обговоримо це на наступній зустрічі. Будемо зустрічатися і з іншими асоціаціями. Це буде відкритий процес», - сказав Голова відомства.
Участь у зустрічі взяли представники Всеукраїнської асоціації деревообробників, Івано-Франківської асоціації лісозаготівельних підприємств, асоціацій деревообробних підприємств Прикарпаття, Львівщини, Чернігівщини, Волині, Буковини, Черкащини, Київщини, Закарпаття, Тернопільщини, асоціації деревообробних і меблевих підприємств та організацій «Меблідервпром» та інші, а також начальники обласних управлінь лісового та мисливського господарства зазначених областей.

Поширити новину