< Попередня новина

В рамках робочого візиту обстежено територію регіонального ландшафтного парку «Мальованка».
1.11.2019 09:29 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

31 жовтня відбулась робоча зустріч представників Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації, Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства з керівництвом та працівниками національного природного парку «Мале Полісся» і державного підприємства «Шепетівське лісове господарство».
Під час зустрічі було обстежено територію регіонального ландшафтного парку «Мальованка», що розташований у межах Шепетівського та Полонського районів Хмельницької області.
Також було обговорено перспективи оперативного управління його територією, основні напрямки подальшої роботи, в тому числі, проведення наукової діяльності на території парку.
Варто зазначити, що територія регіонального ландшафтного парку «Мальованка» є нетиповою для Хмельницької області, багато в чому вона унікальна і для її північного регіону, на території парку переважає відносно незмінений природний ландшафт.
За результатами зустрічі напрацьовано план дій щодо збереження об’єкту природно-заповідного фонду та вирішено в подальшому розробити проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Мальованка» і землевпорядну документацію – проєкт землеустрою з організації та встановлення меж території парку в натурі (на місцевості), а також надати відповідні пропозиції до обласної ради щодо виділення коштів на фінансування зазначених заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Поширити новину