< Попередня новина

Голова Держлісагентства Андрій Заблоцький про круглий стіл щодо мисливства
14.02.2020 13:28 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба держлісагенства

Складна дискусія сьогодні відбулася в ЕкоКомітеті стосовно законопроектів про мисливське господарство. Їх декілька, і всі вони, у разі прийняття, можуть створити дуже складні наслідки.
З одного боку, я розумію прагнення зоозахисників та екогромадськості до захисту всіх тварин і бажання контролювати чисельність мисливських тварин.
З іншого боку, розумію занепокоєння людей та науковців, які кажуть, що повна заборона полювання призведе до непередбачуваних наслідків. Зокрема, до масового поширення сказу. Зараз щороку фіксується до 1,5 тисячі випадків.
Також розумію і користувачів мисливських угідь, які вкладають чималі кошти на утримання цих угідь та розведення мисливських тварин.
Єдиних, кого я не розумію і не зрозумію, - це браконьєри. З правопорушниками потрібно боротися жорстко. І ми маємо виробити певні механізми, щоб подолати це явище в Україні.
На моє глибоке переконання, зараз ми повинні залишити всі емоції, можливо відкласти всі законопроекти по мисливству та сісти за круглий стіл і разом напрацювати фахові, виважені та необхідні зміни, які стосуються мисливства.
Ми розпочинаємо роботу з розроблення концепції розвитку мисливського господарства, щоб напрацювати бачення збалансованого розвитку. Потрібно врахувати і гуманне ставлення до тварин, і екологізацію процесів, і громадський контроль, і, у той же час, забезпечити розвиток мисливського господарства.
Упевнений, нам це вдасться!

Поширити новину