< Попередня новина

У ДП "Шепетівський лісгосп" провели профспілкову коніеренцію.
5.02.2020 16:28 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

Сьогодні в Державному підприємстві «Шепетівське лісове господарство» відбулася конференція трудового колективу підприємства участь в якій взяли: начальник Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства Пешко П.С., голова обласної профспілки лісівників Лісовий В.М., директор лісгоспу Сасюк В.М., голова первинної профспілкової організації лісгоспу Миронюк В.К., делегати з усіх виробничих підрозділів підприємства.
Конференцію розпочав директор В.М.Сасюк повідомивши, що всі завдання за 2019 рік підприємство виконало, так в звітному році було виконано рубки догляду в молодняках на площі 216 га, що забезпечило формування цінних лісових насаджень. Лісовідновлення було проведено на площі 186 га з них природним поновленням відновлено 86 га лісокультурних площ. Протягом минулого року був проведений комплекс робіт по підвищенню технічного рівня підприємства, модернізації та реконструкції  виробничих підрозділів на суму 1294 тис грн..
Важлива і бюджетоутворююча роль підприємства, так в 2019 році лісгосп вніс платежів: до державного бюджету в розмірі 18,5 млн. грн., до місцевого – 13,2 млн..грн., та сплатив єдиного соціального внеску в розмірі 8,2 млн. грн..
Головними завданнями підприємства на сьогодні є: зменшення витрат на кожній виробничій операції, як в лісогосподарському так і в промисловому виробництві, збільшення виходу лісоматеріалів круглих та високоцінних сортиментів, раціональне використання лісосировинних ресурсів, економія матеріальних ресурсів та максимальна механізація виробничих процесів, покращення умов праці. Також надзвичайно важливе подальше максимальне використання реалізації деревини споживачам з проміжних складів, що дає змогу зменшити витрати на перевезення, дотримання максимального навантаження лісовозних автомобілів на рейс.
Про виконання колективного договору доповів голова профкому лісгоспу Миронюк П.К.: «Систематично проводяться заходи з нагоди державних професійних свят, вшанування кращих працівників, ветеранів праці, вітання з ювілеями, культпоходи на вистави та концерти. Так на протязі 2019 року на соціальні потреби працівників та пенсіонерів підприємства було витрачено: на оздоровлення – 2073 тис. грн., відзначення ювілейних дат – 96 тис. грн., пільгову пенсію – 47 тис. грн., спеціальне харчування – 2 тис. грн., медичне обслуговування – 192 тис. грн., відзначення працівників до дня працівника лісу – 65 тис. грн., надано матеріальну допомогу пенсіонерам лісгоспу – 33 тис. грн., витрачено коштів на санітарно-курортне лікування – 90 тис грн. та оздоровлення дітей – 141 тис. грн. В 2019 році наші працівники приймали активну участь в футбольних, волейбольних, шахових, хокейних турнірах. В лісгоспі є футбольна та волейбольна команди “Лісівник”, які постійно приймають участь в міських районних і обласних змаганнях. Взаєморозуміння та всебічна підтримка адміністрації, активна робота профспілки сприяють покращенню морального клімату в колективі, дають можливість своєчасно вирішувати проблемні питання і забезпечувати виконання планових завдань. Особливе місце в діяльності адміністрації та профспілкового комітету займає охорона праці. Для попередження захворювань проводяться медогляди, працюють побутові приміщення, сауна, медпункт. Медпункт в якому працівники можуть пройти медогляд, зробити масаж, маніпуляційні процедури, щоденно проводяться медогляд водіїв перед випуском на лінію все це дало можливість уникнути нещасних випадки пов”язаних з виробництвом».
Петро Степанович та Віталій Митрофанович відзначили роботу колективу підприємства та побажали подальших успіхів у виконані покладених обов’язків державою по охороні, примноженні та раціональному використання лісових ресурсів краю.
Як результат такої злагодженої роботи, порозуміння між трудовим колективом та адміністрацію лісгоспу колективний договір на 2020 рік прийнятий одноголосно.

Поширити новину