< Попередня новина

Де придбати легальну ялинку?
20.12.2019 12:09 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба Держлісагентства

Ось-ось розпочнуться новорічно-різдвяні свята, невід’ємним атрибутом цих празникувань є зелене деревце ялини. Доморощені псевдопатріоти закликають віддати перевагу штучним красуням, щоб зберегти ліс і захистити природу. Та чи справді штучна ялинка є панацеєю для збереження навколишнього середовища?
В результаті загальновизнаних досліджень канадійських вчених виявилось, що вплив штучної ялинки на зміни клімату та виснаження природних ресурсів є втричі вищим, ніж купівля живої! 
Негативний вплив штучної ялинки на кліматичні зміни пов’язаний, передовсім, із її виробництвом і транспортуванням до кінцевого споживача. Оскільки вона виготовлена із полімерів та сталевого дроту, то виробництво базується на використанні викопного палива: газу, нафти та вугілля, а відтак є безпосереднім джерелом парникових газів.
На противагу штучній, жива ялинка, офіційно вирощена на плантації, навпаки, поглинає вуглекислоту із повітря. Ялинки і сосни вирощуються на спеціальних лісових полях або заготовлюються лісниками під час рубок і оздоровлення лісів. Такі методи мінімізують шкоду для довкілля. 
Спеціально вирощені ялинки для мешканців нашого міста можна придбати в ДП «Шепетівський лісгосп».
Ви будете приємно вражені цінами та якістю. Купуйте ялинки та сосни за адресами:
- магазин «Лісовичок» (Кам’янківське лісництво);
- вул. Шептицького (навпроти пожежної частини).
Подаруйте собі та своїм близьким неповторне відчуття свята!

Поширити новину