< Попередня новина

Ялинки, схвалені GreenPeace!
18.12.2019 07:09 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба Держлісагентства

Ми старанно готуємось до новорічних та різдвяних свят. І щоразу обираємо: штучна чи жива ялинка прикрасить оселю???
У виборі ми часто керуємось бажанням захистити природу і купуємо штучне дерево. Але!!! Виявляється, усі сучасні екологи виступають зараз за зменшення пластику у використанні. Тому наполегливо радять купувати ялинки і сосни, вирощені спеціально лісовими господарствами за легальними квотами.
Аргумент: ми ж не наносимо шкоди природі, збираючи пшеницю на полях. Бо вирощується спеціально для цього. І тут аналогічно, лісові насадження ялинок – це ефективний засіб захисту лісу!
А ось самовільна вирубка – це злочин, який вимагає суспільного осуду та високого штрафу!
Тому, пам’ятайте: ДП «Шепетівське лісове господарство» заготовляє новорічні ялинки на спеціальних плантаціях або під час рубок формування і оздоровлення лісів. Такі методи є оздоровленням довкілля.
Лісове господарство вирощує не тільки ялинки, а й сосну звичайну, ялину європейську (смерека), та ялицю білу (піхта).
Новорічні ялинки маркують самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. Вони розриваються при спробі зняття, тому повторно етикетки використовуватися не можуть. Ці маркування мають індивідуальний номер та штрих-код, який є в Системі електронного обліку деревини. 
Перевірити, чи ялинка «легальна» можна на сайтіhttps://open.ukrforest.com
Туди вносять дані щодо постачальника, його підпорядкованості та форми власності. Щоб перевірити походження ялинки, введіть номер, який до неї прикріплений. Якщо ж її немає в базі – подумайте, чи таку ялинку варто купувати. Ймовірно, її зрубали нелегально та з порушенням необхідних умов для природи. 
Купуйте ялинки та сосни за адресами:
- магазин «Лісовичок» (Кам’янківське лісництво);
- вул. Шептицького (навпроти пожежної частини).
- Подбайте про новорічний настрій разом з ДП «Шепетівське лісове господарство»!

Поширити новину