< Попередня новина

Купуємо новорічні ялинки!!!!
22.11.2019 15:20 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

Для забезпечення потреб населення у новорічних ялинках та соснах у ДП «Шепетівський лісгосп» створено 37,9 га плантації новорічних дерев, де вирощується 110 тис шт. сосен та ялин з них 3,2 тис шт. стандартних для реалізації в 2019-2020 роках.
Для комфорту покупців біля кожного лісництва буде створено торгівельні майданчики, ялинкові базари, де можна придбати новорічні красуні.
Ціна на новорічні дерева не змінилася і залишилася на рівні минулого року. Так, за метрову ялинку чи сосонку потрібно буде заплатити  54 грн, новорічну красуню висотою 1,5 м лісівники будуть продавати за 72 грн.
Зараз лісівники Шепетівщини реалізують новорічні дерева для оптових покупців. Легальність ялинок можна від слідкувати за штрих-кодом який знаходиться на бирці чи стрічці прикріпленій до стовбура дерева. Крім того цього річ кожне дерево дбайливо запаковане у спеціальну сітку, що полегшує транспортування  зберігання дерев.
Лісівники попереджують, що для забезпечення охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування напередодні нового 2020 року створено дві рейдові бригади, які патрулюють молоді хвойні масиви крім того будуть проводитись перевірка ялин які реалізуються на ринках міста на легальність походження. До складу рейдових бригад крім працівників державної лісової охорони входять працівники поліції які нагадують, що розмір шкоди за зрубане дерево діаметром пенька до 10 см становить 498,47 грн., а діаметром від 10 до 14 см – 878,25 грн. та штраф у розмірі від 255 до 510 грн.

Поширити новину