< Попередня новина

Турбота про звірів в лісі
19.01.2021 13:19 - давність новини: 3 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

Цього річна зима, довго не проявлялася у всій своїй красі. Проте останні декілька днів, які виявились сніжними та морозними потішили малечу і дорослих, які вдосталь накатались засніженими пагорбами.
А який чарівний засніжений ліс…. Але найважче в такому гарному лісі вижити лісовим мешканцям. Товстий сніговий покрив є перешкодою для добування кормів та ускладнює пересування. Так, сніговий покрив вище 20 см є критичним для зайця, 30-40 см – для козулі, 40-50 см – для кабана, 60-70 см – для лося. Особливо важко звірям після утворення на поверхні снігової кори. Козулі не можуть дістатися до землі, щоб створити собі лежанку, тому відпочивають на снігу, простуджуються, хворіють, а дикі свині об снігову кірку обдирають ноги до кісток їм важко розрити сніг щоб дістати з під нього собі поживу. І їм на виручку завжди приходять працівники Державного підприємства «Шепетівське лісове господарство». Єгерями лісгоспу побудовано 6 підгодівельних комплексів де звірі можуть поїсти сіна, листяних пучків, зерна, солі, а також відпочити, перечекати хуртовину. В мисливських угіддях лісгоспу функціонують 75 годівниця, 85 солонців.
Для забезпечення потреби в кормах, протягом літа, єгерською службою лісгоспу було заготовлено 5 тонн зерновідходів, 250 кг коренеплодів, 3 т сіна, 1 т кукурудзи,  5 тисяч листяних пучків і 1 т солі які будуть викладені протягом зими.

Поширити новину