< Попередня новина

Лісокультурна кампанія: вже відновлено майже 24 тисячі гектарів лісу (попередні дані)
26.04.2019 08:52 - давність новини: 5 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба Держлісагентства

В Україні тривають робити з відновлення лісів на місцях минулорічних суцільних зрубах (заготівлі деревини). Станом на сьогодні, під час весняної лісокультурної кампанії, вже посаджено 23,8 тис. га лісу* (попередні дані). Про це повідомили під час засідання колегії Державного агентства лісових ресурсів України.
У тому числі за рахунок лісорозведення створено 1,3 тис. га нових лісів.
Загалом же у цьому році передбачається виконати відтворення лісів на площі більше 38 тис. гектарів.
Також під час колегії зазначено, що ліси є важливим фактором збереження біологічного і ландшафтного різноманіття. Лише останнім часом до складу установ природно-заповідного фонду погоджено включення понад 55 тис. га лісів підпорядкованих лісогосподарських підприємств. У сфері управління Держлісагентства згідно з Указом Президента України від 11.04.2019 № 130 з’явилась нова природоохоронна установа на Львівщині – національний природний парк «Бойківщина».
Довідково.
Відповідно до законодавства надається два роки, протягом яких необхідно відтворити ліс на місці суцільних зрубів. Такий період обумовлений необхідністю підготовки ґрунту та інших заходів для висаджування лісу або сприянню його природному поновленню.
Зазвичай, лісівники проводять відтворення лісу вже на наступний після заготівлі деревини рік, а інколи, якщо є всі умови, і того ж року. Найбільш сприятливі погодні умови для відтворення лісів – навесні та восени. Таким чином, відтворення лісів у 2019 році відбувається, у переважній більшості, на місцях суцільних зрубів 2018 року.
*Дані наведені по лісам, що знаходяться у сфері управління Держлісагентства, загальна площа яких становить 7,6 млн га (73% всього лісового фонду України).

Поширити новину