< Попередня новина

Павлонія - швидкоростуче дерево з цінною деревиною.
21.05.2019 09:19 - давність новини: 5 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

В Шепетівських лісах з’явилося нове, унікальне дерево – павловнія. Дерево, яке останніми роками стало трендом у біоенергетиці, та з кожним роком стає все більш популярним завдяки своїй швидко рослості, адже у віці 5-ти років може досягати висоти у 15-20 метрів.
Не дивлячись на такий швидкий ріст дерева, деревина завдяки своїй стійкості, та легкості широко використовується для виготовлення меблів, музичних інструментів, паперу та застосовується в авіа- та кораблебудівництві. 
Деревина павловнії характеризується гарними показниками тепловіддачі і може стати альтернативою у вирішені енергетичних питань, та питань пов’язаних з очищенням повітря від СО2, оскільки доросле дерево може поглинути до 21,7 кг СО2 за день і виробити до 6 кг кисню.
А ще павловнія здатна до самовідтворення після зрізування, саме завдяки всім своїм особливостям все більше лісівників звертають увагу на її вирощування.
Не залишились осторонь українських та світових тенденцій і працівники ДП «Шепетівський лісгосп». Так, на території Кам’янківського лісництва була висаджена плантація павловнії на площі 0,5 га.

Поширити новину