< Попередня новина

У ДП «Шепетівському лісгоспі» завершився щорічний облік чисельності диких парнокопитних та хутрових тварин.
19.02.2020 09:08 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Пресслужба підприємства

У ДП «Шепетівському лісгоспі» завершився щорічний облік чисельності диких парнокопитних та хутрових тварин, який тривав з 25 січня до 14 лютого.
Обліком було охоплено 26,5 тис. га мисливських угідь закріплених за підприємством для чого залучено мисливствознавців, єгерську службу та лісову охорону підприємства, представників громадськості.
В своїй роботі обліковці використовували такі методи:
-шумового прогону (нагону) на частині території (пробних ділянках);
-спостереження в місцях підгодівлі;
-картковий облік дичини (індивідуально по лісовому обходу).
Таксація звірів є дуже важливою і відповідальною, адже на основі її результатів визначаються ліміти використання диких тварин у мисливському сезоні, вирішується необхідність повної чи часткової заборони промислу того чи іншого виду мисливських тварин.
За результатами таксації видно, що популяції основних видів мисливської фауни щорічно збільшуються в мисливських угіддях підприємства. Так, за рік популяція кабана дикого збільшилась на 4 особин і становить 126 голів, популяція козуль також має позитивний приріст і становить 546 особин.
Слід зауважити, що відбувся приріст чисельності всіх видів тварин які підлягають обліку.
Приємно відзначити, що і червонокнижні види тваринного світу все частіше зустрічаються в лісових масивах Шепетівщини. Так все легше зустріти в лісі лося, видру, норку американську, тхора лісового, а це свідчить про належне ведення мисливського господарства, що дає свій позитивний результат.

Поширити новину