< Попередня новина

Вітаємо
21.05.2020 09:08 - давність новини: 4 р.
Категорія: Загальні новини
Автор:  Прес-служба ДП "Новоушицьке лісове господарство"

Сьогодні святкує свій день народження енергійний, наполегливий, цілеспрямований директор ДП «Новоушицьке лісове господарство» Стецюк Петро Антонович. 
Шановний Петре Антоновичу, бути хорошим начальником дано не кожному, але нашому колективу з Вами дуже пощастило! Це справжній талант — бути таким професіоналом своєї справи. Від усього нашого колективу хочемо привітати Вас з днем народження! Бажаємо Вам залишатися таким же енергійним, уважним, життєрадісним. Нехай Вас завжди супроводжують по життю успіх, здоров’я і щастя в особистому житті. Нехай Вас ніколи не перестають цінувати і поважати, а будуть лише брати приклад з такого мудрого і успішного керівника. Бадьорості та оптимізму Вам у всіх починаннях! Бажаємо надійних людей навколо та міцних нервів!
І саме сьогодні він ділиться досвідом роботи в лісовому господарстві.
- Доброго дня Петре Антоновичу. Розкажіть, коли Ви зрозуміли що хочете займатись саме лісогосподарською діяльністю?
- Доброго дня. Ще з дитинства я зрозумів, що моє справжнє покликання – робота у лісі. А перший крок до цього зробив у 1971 році, після служби у Радянській армії, вступивши до Кременецького лісового технікуму. По закінченню технікуму в 1974 році вступив до Київської сільськогосподарської академії на заочне навчання та розпочав свою лісівничу трудову діяльність на посадах майстра лісових культур, лісотехніка, майстра лісу Зіньківського лісництва Ярмолинецького держлісгоспу, лісничого Сатанівського лісництва Ярмолинецького держлісгоспу, а з серпня 2002 року  я став директором ДП «Новоушицьке лісове господасртво».
- Якими були Ваші перші кроки як керівника ДП «Новоушицький лісгосп»?
- Найперше це було знайомство з підприємством та працівниками, а далі вироблення своєї стратегії керування лісгоспом та власне її виконання.
- Розкажіть з власного досвіду, чи важко бути керівником лісового господарства?
- Важко, адже щодня потрібно нести відповідальність за кожного працівника, підтримувати  фінансовий стан підприємства, враховуючи потреби  працівників та фінансові можливості лісгоспу.
- Як вдається налагоджувати взаємовідносини з працівниками?
- Щоб налагодити взаємовідносини з працівниками потрібно вивчити кожну людину особисто, знати її емоційний стан, потреби, професійну здатність. Потрібно жити їхніми турботами, реагувати на звернення та приймати відповідні правильні рішення .
- Як оцінюєте стан роботи підприємства в умовах економічної кризи?
- В умовах економічної кризи працювати важко. Знизився попит на деревину, так як покупці, що співпрацюють з нами, виготовляють свою продукцію в основному за кордон. Доводиться з ними домовлятися задля виконання плану реалізації, адже тільки виконавши її ми зможемо вчасно виплатити заробітні плати працівникам та сплатити державні податки. На даний час підприємство працює стабільно, ритмічно та не виконання робочої програми не вбачається.
- Якби у Вас був шанс повернути час назад, чи змінили б Ви професію?
- Звісно що ні. Даній професії я присвятив усе своє життя і жодного разу не пожалкував про це.
- Про що Ви мрієте?
- Насамперед мрію про те, щоб в Україні панував мир. А ще мрію про те, щоб ліс, який був посаджений при мені тішив око майбутнього покоління.
За всю свою трудову діяльність в лісовій галузі директор ДП "Новоушицьке лісове господарство" відзначений нагрудними знаками  за бездоганну службу в Державній лісовій охороні, кількома почесними грамотами КМУ та відзнакою "Заслужений лісівник України"

Поширити новину